30.10.2023 | 20:14
Двама се борят кой да лапне заплатата от 30 бона на Хекимян в bTV
Светослав Иванов най-вероятно ще седне на овакантения директорски стол в отдел "Новини, актуални предавания и спорт"

Водещият на “120 минути” Светослав Иванов най-вероятно ще седне на овакантения директорски стол в отдел “Новини, актуални предавания и спорт” в bTV след напускането на Антон Хекимян.

Името на смуглия журналист все по-усилено се споменава като бъдещ началник на нюзрума, а според медийната мълва Светльо вече е постигнал договорка с висшия мениджърски екип на телевизията. Очаква се да бъде официално назначен за шеф в първите дни след Нова година.

Преди малко повече от месец bTV претърпя тежка имиджова щета, след като популярното лице на медията и началник на новинарския отдел Антон Хекимян сензационно обяви, че напуска, за да бъде издигнат дни по-късно за кандидат кмет на София от листата на ГЕРБ.

От първата частна национална телевизия мълниеносно обявиха, че приемат с “незабавен ефект” оттеглянето на Хекимян, а малко след официалното му представяне като кандидат кмет на София, от управата излязоха с декларация до медиите, че се разграничават от доскорошния си шеф и че са спрели достъпа му до нюзрума. За временен шеф на отдела беше назначен германецът Ралф Бартолайт, който е изпълнителен директор на “Би Ти Ви медиа груп”.

Немският бос на bTV е и човекът, който води преговорите с кандидатите да заместят Антон Хекимян, като според хора от обкръжението му Светослав Иванов не е единственият вариант за шеф на ключовия отдел “Новини, актуални предавания и спорт”.

“Още в първите дни след бягството на Антон из коридорите се понесе слух, че Венелин Петков е пред завръщане, тъй като бил засечен на среща с германския директор Балторайт. Това беше посрещнато на нож от почти всички работещи в медията, които пазят лоши спомени от началническия период на Венелин Петков. Наложи се шефовете лично да опровергаят този слух”, твърди източник на “Уикенд” от телевизията.

Според думите му една от причините за смяната на Венелин Петков с Антон Хекимян през 2019 г. била вербална и физическа агресия, която Петков приложил към стажант-репортерка. Момичето обаче направило запис от псувните и ругатните, с които било засипано от шефа и това коствало освобождаването на Петков от длъжност.

Другото популярно име, което усилено се спряга за бъдещ шеф на новинарския отдел в bTV, е това на кореспондентът от Париж и Брюксел Десислава Минчева.

Неуморната блондинка няма особено голямо желание да се установи да живее за постоянно в София заради своя съпруг Оливие, който е французин и работи в Париж като режисьор към радиопредаване. Вероятността Минчева да се навие за началническия пост минава през задължително устройване на работа на нейния мъж в “bTV радио”.

От няколко дни Десислава Минчева е в София, което подхранва слуха, че има вариант, тя, а не Светльо Иванов, да поеме овакантения от Антон Хекимян директорски пост. Някои не изключват варианта Светослав Иванов и Деси Минчева съвместно да управляват новинарския отдел.

По ведомост директорът на отдел “Новини, актуални предавания и спорт” в bTV се разписва срещу сумата от 30 000 лева на месец.

“Минчева е много харесвана от шефовете, тъй като за разлика от Иванов има опит като ръководител на новинарски екипи. Тя беше програмен директор на радио “Франс Интернасионал – България” и управляваше екип от над 10 човека. Нейният най-голям минус е, че не познава в детайли политическата и злободневната обстановка в страната, но бързо може да влезе в час”, коментират колегите й от нюзрума на bTV.

Първоначално от медията отправили покана към дългогодишната началничка на нюзрума Люба Ризова, която се оттегли през 2014 г. Тя обаче категорично отказала да се завърне.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране