09.05.2015 | 16:39
Две семейства се биха с брадви заради… оборска тор
Двамата братя на 29 и 24 години били задържани след мелето

Две семейства животновъди от чернооченското село Комунига започнаха открита война помежду си, разказаха местни жители. За разлика от Шекспировите Монтеки и Капулети обаче, родопската кръвна вражда е заради… оборска тор.

Конфликтът между фамилиите назрявал от години поради спор къде пашували животните на едните и къде изхвърляли фекалиите им другите. Напрежението ескалирало когато 34-годишният Р.И. заедно с баща си прибирали овцете към дома си. Те минали край имота на своите комшии, където в този момент Н.Х. пасяла своите животни. Това провокирала жената, която започнала да хвърля камъни по добичетата на съседите си. Чувайки виковете й, от къщата се притекли „на помощ” синовете на разгневената жена. Те нападнали с брадва и тояга двамата „неприятели”. М.Х. започнал да нанася удари с тъпото на сечивото по тялото и главата на Р.И., при което счупил на две места ръката му.

Брат му продължил ударите по падналия мъж с тояга. Бащата на 34-годишния овчар също пострадал при „сражението” заради изхвърлената животинска тор. На място пристигнала и майката на пребития мъж, която успяла да усмири за момент нападателите. Двамата братя на 29 и 24 години били задържани от пристигналия по-късно полицейски патрул, съобщава 24rodopi.com.

Заради потрошения овчар, М.Х. получи една година условна присъда от магистратите в Кърджали. Той ще трябва да плати и обезщетение на пребития си комшия в размер на 2000 лева, както и 580 лева за направените по делото разноски от Областната дирекция на полицията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране