08.04.2016 | 0:07
Джихадистите се друсат с български амфетамини
Българи са в дъното на нова схема за трафик на кокаин

„България продължава да произвежда и изнася огромни количества амфетамини. Една от най-големите фабрики за синтетичната дрога се намира край Разград. „Готвачите“ се активизират лятото – най-добрите са в Сливен, Ямбол и Нова Загора. Всички, които знаят какво се случва в Сирия, са наясно, че там и добри, и лоши, джихадистите от „Ислямска държава“ – всички ползват български амфетамини.

От Агенция Митници едва преди 2 години разбраха, че изнасяме амфитамини. Един от основните дилъри на синтетичната дрога беше заловен преди два дни за трафик на хора.“, това разкри в „Денят на живо“ Григор здравков от Българска легия „Антимафия“.

В момента големите количества кокаин се пазаруват от Латинска Америка. Родните бандити са измислили хитър начин да търгуват с наркотика. Те пътуват до далечния континент на мисия за източване на банкови карти, обясни Здравков.

Обикновено ужилените в Латинска Америка са туристи от Европа. С парите от източени карти се купува кокаина, а той потегля по вече „утъпканите“ наркомаршрути. Измамниците се връщат „празни“ до България. После в определени чейндж бюра и брокерски къщи у нас ти дават процент за това, че си изтеглил определена сума. По този начин се избягват банковите трансфери и не могат да се следят паричните потоци от наркотрафик.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране