14.03.2015 | 22:13
Eксперимент доказа: Депутатите ни са прости и не знаят езици
Каракачанов лъже, че знае английски, мислят, че родното място на Ботев е Карлово, искат да влезем в "Северен поток"!

Уникален експеримент на предаването по Нова „Комбина“ доказа, че много малка част от нашите депутати знаят езици и дори английският затруднява народните ни представители.

Екип на Галя Щърбева и Лора Крумова влезе в Народното събрание, като репортерите им се представиха за пратеници на немски и английски телевизии. Голяма част от депутатите, които са си написали в сайта на парламента, че знаят и двата езика, избягаха от камерите или едва успяха да свържат едно изречение. Особен провал бе опитът на Красимир Каракачанов, който така се оплете, докато се опитваше да обясни своите виждания за добива на шистов газ, че започна да пита околните: „А бе това как се казваше“, а накрая дори извика секретарката си за помощ.

Още по-ужасяващи бяха резултатите от втория експеримент на екипа на „Комбина“, когато журналистите на предаването хванаха на къс пас представители на Комисията по икономическа политика. Те попаднаха в капана, след като репортерите им поискаха мнение за несъществуващи акцизи върху тока за бита и върху детските стоки. Вместо да се усетят, че подобни няма, народните представители не само, че разсъждаваха върху смисъла им, ами дори настояха, че ще бъдат обсъдени в комисиите, където членуват. Единствено Мартин Димитров се усети, че му дават грешна информация.

Избраниците ни бяха попитани също дали България може да участва в проекта „Северен поток“, въпреки че той минава под Балтийско море. За всеобща изненада на присъстващите в студиото на „Комбина“, някои представители на енергийната комисия не се усъмниха във въпроса и гарантираха, че страната ни може да се облагодателства от въпросния „Северен поток“, което не е възможно.

Представители на културната комисия също не показаха кой знае какви знания. На въпрос, свързан с града, избран за Европейска столица на културата през 2019, те объркаха победителя Пловдив за Велико Търново, който остана назад в надпреварата. Те не успяха да се оправят и с подвеждащ въпрос за родното място на Христо Ботев, като посочиха Карлово вместо Калофер.

1 коментар

  1. Кирил каза:

    При наличието на такива „корифеи“ на познанието и „компетентната“ мисъл, в БГ-Парламента, не е ли дошло времето, да се смени и написаното над централната арка на сградата:- „ТЪПОТАТА, НАША – ГОРДОСТ!“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране