15.12.2023 | 14:16
Екзекуторката на Паметника на съветската армия Вяра Тодева е снаха на… Българския Антифашистки съюз
Тя е омъжена за Красимир Желев, който пък е син на Динко Желев

Бруталното рязане с флекс на Паметника на съветската армия е по разпореждане на областната управа на София. Именно по тази причина вече втори ден депутати от БСП и “Възраждане” търсят областната управителка Вяра Тодева, като искат от нея да им предостави всички документи по т.нар. демонтаж на монумента.

Според двете партии рязането с флекс на паметника е незаконно. Въпреки че успяха да нахлуят в кабинета на Тодева, досега нито БСП, нито “Възраждане” успяха да се срещнат с нея и да получат търсената информация.

Коя обаче е Вяра Тодева и как се озова на поста областен управител?

Вяра Тодева е стар кадър на ГЕРБ, но преди това е влязла в държавната администрация през БСП през далечната 2006.

Според биографията й в социалната мрежа Линкедин тя е била финансов директор в Държавната агенция по туризъм до закриването й през 2009 г. Оттам е преместена като финансов директор в Агенцията по вписванията. През 2011 г. заема поста на директор на административни и информационни услуги към Министерството на здравеопазването. Съвместява работата с председателския пост в Съвета на директорите на МОБАЛ “Стефан Черкезов”.

През годините от 2012 до назначаването й като областен управител тя е заемала още два поста – ръководител на отдел “Доставки” към Изпълнителна агенция “Военни клубове” и ръководител на обществени поръчки в Държавна агенция за електронно управление.

Вяра Тодева е представена като виден кадър на “Продължаваме промяната”, макар биографията й и семейните й връзки да говорят за друго.

Тя е омъжена за Красимир Желев, който пък е син на Динко Желев. Динко Желев е заемал високи постове в БСП и е настоящ член на УС на Българския Антифашистки съюз.

Информацията се потвърждава и от декларациите, които Вяра Тодева и Динков Желев подават. Тя като зам.-областен управител на София, а свекърът й като член на общопартийната комисия на БСП. В декларациите и на двамата фигурира и Красимир Желев.

Видно от справка в Търговския регистър, Динко Желев все още е член на Управителния съвет на Българския Антифашистки съюз.

13 коментара

  1. Иванова каза:

    Свекърът на Вяра Тодева Вълчо Желев,е контраадмирал в ВМФ.

  2. Иванова каза:

    Вяра Тодева е бивша жена на Динко Желев Разведени са преди 5_6 г. Кум на Вяра и Динко е Красимир Премянов.Детето се казва Красимир ,на името на Красимир Премянов .Динко Желев е син на Адмирал Желев от ВМФ.Семейството има апартамент във Варна,който се ползва от Вяра Тодева и синът им Красимир Динков Желев.ПП Вяра Тодева е кадар на БСП.Работила е в Тройната коалиция.По- късно работи на Позитано 20.НЕ ПИШЕТЕ НЕПРОВЕРЕНИ ФАКТИ.

  3. един каза:

    Так смело се справи, без никакви нормативни документи, че е направо за сливенския. Там ще се научи да цени законите.

  4. Иванова каза:

    , Вяра Тодева има много силен характер. Но…това,което пишете за нея, не е вярно.Направете справка и не пишете неверни неща.

  5. Иванова каза:

    Сведенията за Вяра Тодева са неверни.Уточнете и не пишете глупотевини.

  6. Анонимен каза:

    Тази нито е смела,нито е боркиня.Тези комплексари от един паметник се стресират. Ми щом ще свалят паметници да демонтират и паметника на Рейган,този пък нищо не е направил за България. Само хемороиди на политиците.

  7. Анонимен каза:

    Тази нито е смела,нито е боркиня.Тези комплексари от един паметник се стресират. Ми щом ще свалят паметници да демонтират и паметника на Рейган,този пък нищо не е направил за България. Само хемороиди на политиците😂😂😂

  8. Анонимен каза:

    Гад

  9. Анонимен каза:

    В Бългапия освен комунисти и техните наследници по върховете няма до промените върли комунисти а днес върли евроатлантици, ние сме стаз’ коя е на власт,тия пишман политици са и по католици и от папата важно е да са в кацата с меда

  10. Слсвеико каза:

    Няма по продажно животно от партиец

  11. От другите каза:

    Поредната… Ненужна на останалите. бУркиня
    Кой ли я е слагал все за капачка на Буркани?

  12. Дарина каза:

    Май жените сме по решителни

  13. Елена каза:

    Браво!
    Една смела жена!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране