04.07.2016 | 11:00
Енергийният бос Ангел Божилов разпродавал активи
Бизнесменът е продал сградата си в баровския комплекс "Магнолия"
Ангел Божилов и Петко Сертов

Мнозина помнят и познават Ангел Божилов – работодателят на временно изчезналия и издирван по половин Европа първи бивш шеф на ДАНС Петко Сертов. Той отдавна вече не работи при управителя на фирмата ОЕТ.

Божилов имаше и много спорове с бивш депутат от НДСВ, после станал един от работещите в търговията с електроенергия от България. Спорът им беше за договори, имоти, собствености, вземания от крайни клиенти. Сложна оплетена схема, която в крайна сметка не стана ясно на публиката дали има разрешение. Имаше и елемент на тероризъм. Ексдепутатът намери и заложено взривно устройство до колата си. Не стана ясно от кой заложено.

От сигурен иpточник сега пък се получи инфомация, че нашумелият покрай многобройните скандали около Петко Сертов и неговото изчезване, обвинението срещу съдия Румяна Ченалова и ДДС измами енергиен бос Божилов трескаво се опитва да се освободи от всички налични активи на дружествата си в България. Продал е даже сградата си в баровския комплекс „Магнолия” в Бояна.

Самото придобиване на сградата е въпрос на проверка. А може би и поради факта, че парцелът, през който се осъществява подход към сградата е запориран от НАП. Проблемът пък с придобиването на парцела й е предмет на проверка от прокуратурата поради сигнал за измама в особено големи размери във връзка с приобиването му от страна на дружеството – продавач. Не на последо място е актувано въвеждането в експлоатация на сградата, поради нарушена плътност на застрояването, липса на подход, който е през зона за озеленяване  и ред други нередности. Самите дружества на Божилов също се проверявали от НАП и сделките за тези имоти могат да бъдат обявени за нищожни.

По отношение на сделките и съмненията за измами по придобиването на голяма част от комплекс „Магнолия” бившият депутат Димитър Ламбовски е сезирал включително премиера Бойко Борисов, американския посланик, както и еврокомисаря по правосъдие Вера Юрова. Текат и многобройни проверки в спецпрокуратурата, ДАНС, НСБОП, СДВР.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране