04.09.2023 | 21:16
Ето го пияницата Петър, който уби дете на пешеходна пътека
Той не за първи път сяда пийнал зад кормилото, като още когато е на 19 години е хванат с 1,4 промила алкохол в кръвта

Появи се първата снимка на 37-годишният Петър Тодоров, който пиян до козирката уби в събота вечер 15-годишното момче на зебрата между улиците “Гурко” и “Шишман” в центъра на София. До този момент медиите не разполагаха с негова фотография. Мъжът е от София, семеен е и има дете.

По-рано днес от прокуратурата изнесоха още данни за 37-годишния Петър Тодоров, който пиян помете и уби 15-годишния Филип на пешеходна пътека на столичната ул. „Гурко“. От държавното обвинение уточняват, че той не за първи път сяда пиян зад волана, като още когато е на 19 години е спипан с 1,4 промила алкохол в кръвта. Ето както още посочват от прокуратурата.

Във връзка с медийни запитвания Софийска районна прокуратура (СРП) уточнява следното:

През 2005 г. лицето П.Т. (тогава на възраст 19 години) е установено да управлява моторно превозно средство с концентрация на 1,4 промила алкохол в кръвта. Към онзи момент управлението на МПС след употреба на алкохол с над 1,2 промила е престъпление по чл. 343Б, ал. 1 от НК, за което се е предвиждало наказание в размер до 1 година лишаване от свобода.

След приключване на разследването и привличането като обвиняем на П.Т., същият е предаден на съд от СРП. Тъй като за водача на МПС това е било първо нарушение, състав на Софийски районен съд му налага административно наказание „глоба“ в размер на 500 лева на основание чл. 78А от НК.

Решението на съда е влязло в сила на 18 април 2006 г.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране