11.06.2021 | 11:14
Ето как бивш служител на ГДБОП и ДАНС си говори с Господ и иска 100 000 евро за промяна на мярка в спецсъда
Разговорът се води между него и Ивайла Бакалова относно приятелят й – ресторантьорът Веселин Денков, който от 8 месеца е в ареста
АКФ показа в първо разследване как бивш служител на ГДБОП и ДАНС иска за промяна на мярка в специализирания съд. Става дума за Емил Пасков, който се представя като адвокат „Емил“.

Разговорът се води между него и Ивайла Бакалова относно приятелят й – ресторантьорът Веселин Денков.  Осем месеца мъжът лежи в ареста по обвинение за участие в ОПГ за лихварство. Свидетели са били разпитвани и за негово евентуално участие в организиране на протестите през 2020 г.

От записания разговор става ясно, че адвокат „Емил“ обяснява, че нещата няма да станат за месец и ще струват скъпо – около 100 000 евро. „Ние не познаваме никой, Говорим си с господ. Отиваме в църквата, палим свещичка. Това кой с кого говори това теб не те интересува“, казва въпросният адвокат. Той пък, според АКФ, живее в декларирано съжителство със съдия Маргарита Немска, от Административен съд-София. Тя е и бивш зам.- градски прокурор на София.

В схемата по разговорите за промяна на мярката се намесва и друга фигура- Мартин Божанов-„Нотариуса“. Пред Бакалова той демонстрира отлични знания за нещата, които се случват в специализирания съд. Демонстрира отлична запознатост и по отношение на делото срещу Веселин Денков.  В действителност, обаче Божанов е консултант и търговски посредник. Медийни публикации го свързват с имотни измами и изчезване на дела. Той отлича всичко това пред камера. Самият „адвокат“ Емил пък казва по-късно пред камера, че нарочно съобщава непосилна сума, за да може да откаже клиентите. В тайният разговор, обаче той настоява пред Бакалова да си помисли и пак да го потърси.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране