26.02.2016 | 0:01
Ето кои са наглите мутри от Околовръстното
Всички арестувани са с криминални досиета

Бодигардове на мафиотския бос Златомир Иванов – Златко Баретата са изродите, които размазаха от бой с палки, метални боксове и юмруци 30-годишен мъж и съпругата му в кървав екшън на Околовръстното шосе. Свирепата мутренска саморазправа се случи в сряда следобед и шокира цяла България благодарение на видеозапис, направен от съпругата на бития от гавазите шофьор.

Те бяха арестувани вчера рано сутринта след като телевизии и интернет сайтове разпространиха кадрите от вулгарното меле. От Софийската прокуратура и МВР обаче отново постъпиха йезуитски и не оповестиха имената на задържаните за 72 часа мутри, нито местоработата им, а ги обявиха само с инициалите им. Това породи основателни съмнения, че ченгета и прокурори се опитват да спасят задържаните от тежки и справедливи присъди, за да не бъде разкрит и поръчителят на побоя – возещият се в бронираното черно „Ауди“ първороден син на Златомир Иванов – Алекс, който издал заповед на гавазите си да раздадат правосъдие, след като се подразнил, че някой е дръзнал да му свирне с клаксон. Едва в късния следобед след намесата на главния прокурор Сотир Цацаров имената на изродите бяха обявени.

Това са републиканският шампион по бокс Христо Христов – Тумпи (23 г.), Мартин Марков – Боксьора (41 г.), Георги Близнаков – Жоро Ужаса (46 г.) и Александър Гечев (39 г.).

Първите двама – Ицо Тумпи и Мартин Боксьора, станаха популярни от видеоклипа, разпространен в социалните мрежи като мъжете, които налагат ожесточено с палка и с юмруци младо момче. На видеоклипа, заснет от жената на жестоко пребития 30-годишен столичанин, не се виждат физиономиите на останалите двама. Впоследствие от прокуратурата оповестиха, че в мелето са участвали и други двама бабаити, които изскочили от аудито, в което се е возел синът на Златко Баретата

Разбеснелите се празноглавци нанесли и щети по автомобила „Мицубиши“ на пребитите от тях мъж и жена, като откъртили страничното огледало на колата и счупили с метална палка страничен прозорец. Бандитите са се прибирали към имението на Златомир Иванов – Златко Баретата, където работят като бодигардове. Всички имат договори с охранителната фирма на Иванов „Аркус сигурност“ и се очаква главният прокурор Сотир Цацаров да поиска отнемането на лиценза на дружеството – свърталище на криминални типове и дилъри на дрога. Съгласно Закона за частната охранителна дейност, чл. 27, ал. 2, т. 2, охранител не може да бъде лице, което е осъждано за умишлени престъпления от общ характер.

И четиримата арестувани имат криминални досиета, въпреки че до този момент от полицията не са ги изкарали. Републиканският шампион по бокс Христо Христов – Тумпи например е участвал във въоръжен грабеж преди 3 години, но в последния момент е отпаднал като обвиняем и е бил освободен от ареста. Други двама от нападателите са участвали в наказателна бригада на Тишо Боксьора

която е инквизирала конкурентни дилъри на дрога. Тихомир Георгиев – Боксьора, който излежава присъда от 17 години затвор за убийство, преди време ръководеше наказателна бригада под шапката на Златко Баретата. Двама от участниците в мелето на Околовръстното шосе са въртели бухалките и ножовете по команда на Тишо Боксьора и даже са били разследвани за бруталното убийство на наркодилър и приятелката му от столичния квартал „Хаджи Димитър“ през 2007 г.

Мартин Марков – Боксьора пък е братовчед на Коко Тайсъна и доскоро се е укривал в Холандия за извършени от него стари престъпления. Прибрал се преди 4 месеца и започнал работа като охранител в имението на Златомир Иванов. Получавал 1200 лева заплата и имал за задача да тренира децата на Златко Баретата. Известен е с бурния си нрав и агресивното си поведение.

„Тези типове трябва да бъдат оставени за постоянно в ареста и светкавично осъдени. Ако се опитат да ги оправдаят, народът този път ще се вдигне истински на бунт“, коментират запознати.

До 5 години затвор грози агресорите

Ако този път прокуратурата и съдът вземат, че си свършат работата, то арестуваните трябва да лежат между 2 и 10 години. Така гласи законът за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Тънкият момент е как съдът ще тълкува боя на Околовръстното шосе и дали ще признае избит зъб за средна телесна повреда.

„Дори и да не бъде доказана средна телесна повреда, нападението може да мине под графата „особена дързост и провокация към обществото“ и в такъв случай се дават 5 години затвор“, коментира юрист.

Наркодилърът Ториното пое вината

Наркодилърът Ивайло Борисов – Ториното пое вината за инцидента на Околовръстното шосе, тъй като по документи тузарското бронирано „Ауди“, както и ескортиращият го ван „Крайслер Вояджър“ се водят на негово име. Запознати обаче издадоха, че Баретата отдавна има навика да прехвърля возила, имоти и жилища на свои приближени, така навремето бе прехвърлил голяма част от имуществото си на Тони Мамата.
Ивайло Борисов – Ториното е съпроцесник на Златомир Иванов в делото „Фирмата“, той е подсъдим и по друго дело за разпространение на дрога.

Вчера телевизия Би Ти Ви даде думата на мастития наркодилър, за да бъде журналистката нелепо излъгана, че охранителите работели при него на изпитателен срок и нямали трудови договори. „Появата на Ториното по телевизията се прави с цел да бъде спасен лицензът на „Аркус сигурност“. Иначе Златко Баретата е бесен на гардовете си и няма да си мръдне пръста, за да ги извади от затвора“, коментира човек от обкръжението на бившия командос.

По-рано вчера интернет сайт пусна лъжата, че мутрите са работили в бригадата на Таки. Целта отново е била да се снеме от отговорност Златко Баретата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране