02.04.2024 | 10:38
Ето кои са спряганите имена за министри в кабинета „Главчев“
Това са Благомир Здравков за здравен министър, Мартин Захариев за министър на туризма и бившия кмет на Пловдив Здравко Димитров за министър на спорта

В неплатен отпуск излезе председателят на Сметната палата Димитър Главчев, за да подбере министрите в своя служебен кабинет.

Неизвестните около състава все още са големи, а до края на срока, който сам си постави остават 5 дни.

Кандидатът за премиер Димитър Главчев за сега запазва пълно мълчание. Вчера написа кратко във Фейсбук, че разговорите вървят добре и качи снимки на водопад, тъй като Главчев е любител на природата и планините и често показва в социалните мрежи преходите, които прави.

Друго очакваме да ни покаже скоро – кабинета. Къде реди правителството, как води преговорите – не е ясно. Нищо не е сигурно докато не получим официален списък с имената на министри в служебния кабинет. Разбира се в публичното пространство се завъртат имена, но дали реално това са потенциални министри или по-скоро първоаприлска шега – ще разберем скоро.

Спряганите имена: на Благомир Здравков за здравен министър, Мартин Захариев за министър на туризма и бившия кмет на Пловдив Здравко Димитров за министър на спорта. От настоящия състав на МС земеделският министър даде заявка, че би останал.

Очакванията са и вътрешния министър да получи покана да остане на поста. А именно Министерството на вътрешните работи и на електронното управление са ключови за организацията на вота.

„Нека да настане покана и ще го обсъдим. Много неща сме започнали и за тях времето не стигна“, коментира Кирил Вътев – министър на земеделието и храните в оставка.

Димитър Илиев – министър на младежта и спорта в оставка пък заяви: „Нямам намерение да бъда служебен министър.“

Богдан Богданов – министър на икономиката и индустрията в оставка посочи: „Това не е тема на дневен ред в момента, която съм мислил.“

Тодор Тагарев – министър на отбраната в оставка, също е категоричен, че при този вариант не би останал.

„Господин Главчев самия заяви, че кабинетът трябва да е политически неутрален. Аз съм член на изпълнителния съвет на ПП. Това изключва по дефиниция участието ми в този кабинет“, изтъкна Андрей Цеков – министър на регионалното развитие и благоустройството в оставка.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране