07.10.2023 | 21:13
Ето кой наследи Алексей Петров във федерацията по карате
Редовното Общо събрание на членовете на Българската Национална Федерация Карате (БНФК) се проведе в Министерството на младежта и спорта

Шихан Русалин Русалинов е новият президент на Българската национална федерация по карате. Той заменя на поста убития предишен ръководител на централата Алексей Петров. Редовното Общо събрание на членовете на Българската Национална Федерация Карате (БНФК) се проведе в Министерството на младежта и спорта. Дневният ред беше от само една точка – избор на ръководни органи (президент, вицепрезидент и управителен съвет). Изборите бяха явни.

В началото на заседанието с едноминутно мълчание беше почетена паметта на президента на БНФК Алексей Петров.

След разисквания, изказвания и обсъждане на предложения шихан Русалин Русалинов бе избран с мнозинство за президент на федерацията. Той има зад гърба си три мандата като вицепрезидент, a освен това е и вицепрезидент на световната шотокан федерация (WSF). Русалинов е президент на КБИ Петромакс (Плевен) и е сенсей на олимпийската шампионка Ивет Горанова.

За вицепрезидент беше избран Борис Николов, досегашен генерален секретар на федерацията.

Изборът на членове на Управителния съвет продължи повече от два часа, тъй като предложенията за останалите 7 места бяха 24. Многото кандидатури бяха признак за големия интерес към управлението и развитието на федерацията по карате.

С най-много гласове за членове на УС бяха избрани следните кандидати: Димитър Христов, Димитър Спасов, Георги Попов, Христо Терзиев, Николай Рачев, Радослав Пенов и олимпийската шампионка и лице на федерацията Ивет Горанова.

На първото си заседание новоизбраният УС единодушно избра за генерален секретар Димитър Христов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране