12.05.2024 | 20:03
Ето с чий пистолет гърмя детето на Божанков – на хазартния бос Димитър Бонзов
Бизнесменът ще бъде обвинен за неправилно съхранение на оръжие

Бизнесменът Димитър Бонзов е собственикът на пистолета, с който големият син на депутата Явор Божанков простреля момиче на 12 години. Инцидентът стана в Арбанаси по време на парти за рождения ден на половинката на Бонзов – Мая Банзарова.

Децата са помислили пистолета за играчка. Той е бил в якето на Бонзов, който го оставил на стола и отишъл до тоалетната. Момичето, което се води леля на сина на Божанков, е улучено в пръста на крака. Куршумът – 0.357 калибър от револвер “Смит енд Уестън” е останал в тялото на детето и сега го оперират, за да го извадят.

Бонзов е съдружник и управител в 7 фирми, които се занимават с всичко от производство на хляб до хазартни игри. По ирония на съдбата преди 10 години сътрудникът на Димитър – Емилиян Байкушев, беше задържан за незаконно притежание на автомат Калашников.

На рождения ден са били само роднини. Те са освен политици, и бизнесмени. Член на едно от семействата е и издателят на един от местните вестници – “Янтра”. Самият Бонзов има разнообразен бизнес – от хазартни игри до производство на хляб. Очаква се Бонзов да бъде обвинен за неправилно съхранение на оръжие. Синът на Божанков е малолетен и няма как да носи наказателна отговорност.

“Големият ми син е в шок. Можело е да се случи най-лошото. Благодарим на Господ, че не е” написа Явор Божанков във в фейсбук.

От прокуратурата образуваха разследване за телесна повреда и неправилно съхранение на оръжие.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране