05.06.2015 | 0:35
Фенове се молят на Божков да се върне в ЦСКА
Бизнесменът засега не се е свързвал със собствениците на клуба

Трескавото търсене на спасителен изход за ЦСКА принуди известни фенове и представители на 56 фенклуба от цялата страна да се подпишат под открито писмо, с което молят Васил Божков да помогне отново финансово на отбора. Бизнесменът беше собственик на клуба от 1996 до 2006 г.

В писмото се казва: „Смятаме, че след 1989 г. един-единствен собственик успя и само той може да го направи отново. Безспорно най-успешният период за ЦСКА като спортно-технически резултати и финансова стабилност бе времето, в което Васил Божков управляваше клуба. Безусловен факт!!! Уважаеми г-н Божков, Вашето място е в ЦСКА! Защото знаем, че Вие можете! Направете го…“ Отдолу личат подписите на трима активисти на фенсдружението „ЦСКА Завинаги“ – Александър Чакмаков, Стефан Войнов и арх. Ивайло Мишев, а също Димитър Ангелов-Дучето, журналиста Георги Атанасов и др.

„Още обмислям своята реакция за ЦСКА след писмото“, коментира лаконично Божков пред радио „Дарик“. Той действително се е интересувал преди няколко месеца какво е нужно да се направи за стабилизирането на ЦСКА, но оттогава не е преминавал към конкретни стъпки. Това беше потвърдено и от главния акционер Ивайло Манджуков, който отрече Васил Божков да има намерения да инвестира в ЦСКА.

Самият Манджуков е заминал по бизнес дела в чужбина и няма да присъства на днешното общо акционерно събрание на клуба. На него отначало се очакваше да бъдат приети важни структурни промени и да бъде официализирано влизането на нови инвеститори, но към момента няма индикации за това. Най-вероятно ще бъде приета оставката на изпълнителния директор Александър Томов и ще бъде одобрен негов заместник.

Манджуков потвърди, че продължават да се търсят варианти за оставането на ЦСКА в А група въпреки потвърждението от Апелативната комисия към Лицензионната комисия, че клубът не получава лиценз за професионалния футбол. Няма обаче подробности как се търсят тези варианти, а само тревожни знаци – футболисти подават молби за прекратяване на договори за неполучени заплати, а клубният сайт вече 4 дни не функционира заради липса на средства. Към задълженията се прибави и глоба от БФС в размер на 2000 лв. за нерегламентирано използване на пиротехнически изделия от публиката по време на мача с „Литекс“ в неделя.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране