26.03.2015 | 8:17
Филип Тефтерчето помоли ВКС да го оправдае
Никога не съм работил под натиск, обясни той в съда

Бившият председател на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов помоли вчера Върховния касационен съд да го оправдае, защото според него не е извършил престъпления.

„С действията си не съм облагодетелствал себе си или някой друг. Никога не съм работил под натиск. Винаги съм работил като юрист, чужди ми са политическите игри и интриги”, заяви пред върховните магистрати Златанов.

Две съдебни инстанции го осъдиха на 3,5 г. затвор по обвинение за длъжностно престъпление. Той беше признат за виновен за това, че не е изпълнил служебните си задължения, като е пропуснал да публикува на уебсайта на комисията решение по преписка срещу президента Росен Плевнелиев и срещу бившата зам.-шефка на Комисията за финансов надзор Димана Ранкова.

Според прокуратурата с тези си действия Златанов е облагодетелствал президента и е навредил на Ранкова, като я е лишил от правото й да обжалва решението и да се защити. Адвокатите на Златанов поискаха от ВКС да го оправдае, да върне делото за ново разглеждане или да намали присъдата.„Съдържанието на тези прословути демонични тефтери е цитати от телефонни разговори, проведени от мен с много хора, включително и с политици, както и мои впечатления от преписки”, твърди Златанов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране