08.03.2024 | 11:30
Убиецът на “Нотариуса” е от неговата охрана – настоящи и бивши служители на МВР
Мартин Божанов е бил охраняван от 8 служители от Специалните полицейски сили

На 07 март 2024 г. в предаването “Честно казано с Люба Кулезич” по телевизия “Евроком” Георги Георгиев от БОЕЦ огласи информация за убийството на Мартин Божанов “Нотариуса”. Според негови източници, физическият убиец на “Нотариуса” е бил част от неговата охрана.

Данните са, че е бил охраняван от 8 служители от Специалните полицейски сили (СПС) към МВР, част от тях бивши служители, но други продължават да са в системата. Техен пряк ръководител им е осигурявал удобен график за наряди, за да вършат допълнителната си “работа”.

Източниците, свързани с МВР, твърдят, че един от служителите, които са изпълнявали тези “охранителни” функции, съвместявани незаконно със служебните им задължения, е Цветан Велински — уволнен през декември 2023 г. след сигнал на БОЕЦ за съпричастност към руската паравоенна групировка “Вагнер”, В момента Велински е обект на разследване за подготовка и заплаха за убийство към председателя на БОЕЦ Георги Георгиев. През периода 12-22 декември 2023 г. Георгиев е бил незаконно проследяван и заснеман от криминална група, свързана с Велински и СПС, като е събирана информация за неговия маршрут на придвижване и навици.

Според информацията, с която организацията разполага към момента, Велински работи за Размиг Чакърян – Ами, като шофьор на неговата дясна ръка Павел Петков.

Забележителни са усилията на МВР министъра Калин Стоянов да не отговаря на въпроса дали Мартин Божанов “Нотариусът” е бил агент на МВР, както и прикриването на ролята на МВР в дейността на Пепи “Еврото” и “Нотариуса”. А тази роля е била не по-малко важна от ролята на прокуратурата и Специализирания съд. Тя е повече от охраната на “Еврото”, “Нотариуса”, “Осемте джуджета” и “SS” клуба. Данните, които свързват служители на МВР с убийството на Мартин Божанов потвърждават това.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране