18.08.2023 | 18:17
ФК “Левски“ към Копейкин: Не е полезно за здравето да наричаш публиката ни еничари
Вождът на "Възраждане" нарече левскарите "млади дегенерати" и "еничари" заради нападението над ПСА

След като лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов нарече привържениците на футболния клуб „Левски“ „млади дегенерати“ и „еничари“ заради нападението над Паметника на Съветската армия снощи, от „Левски“ му отговориха, че това „не е полезно за политическата му кариера, а и за здравето му“.

Снощи футболни фенове нападнаха Паметника на Съветската армия (ПСА) и палатките пред него с димки и счупиха плочата на монумента, известен и като МОЧА – Монумент на Окупационната Червена Армия. Размяната на реплики между Костадинов и „Левски“ се осъществи днес във Фейсбук.

По-рано Костадинов написа, че снощи „млади дегенерати след мача на своя отбор са набрали смелост да нападнат няколко жени в палатките, пазещи паметника на съветската армия в София.“

По този начин той на практика призна, че въпреки заканите на партията за организирано групово пазене на паметника, снощи в палатките е имало само три жени. В публикацията си лидерът на Възраждане не обяснява защо това е така, при положение, че не само „Възраждане“, но и БСП и „Левицата“ също „пазят“ паметника.

По-нататък в публикацията си Костадин Костадинов нарича футболните запалянковци „съвременни еничари“.

А ето как му отговориха от футболен клуб „Левски“:

„Националният клуб на привържениците на Левски има дългогодишна и последователна позиция в подкрепа на демонтажа на срамния и унизителен окупаторски паметник в Княжеската градина. Без да влизаме надълбоко в ямата, наречена българска политика, искаме да заявим на лидера на партия „Възраждане“, че да наричаш публиката на Левски „еничари“, далеч не е полезно за политическата кариера, а и за здравето.

„С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята!“

1 коментар

  1. Зоя Деянова каза:

    Дребни пръдльовци!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране