21.10.2023 | 12:13
Фон дер Лайен е на въдицата на САЩ заради корупционните измами с ваксини за десетки милиарди
Урсула сравни Русия с Хамас

„Изявленията на Урсула фон дер Лайен са проява на крайна форма на национализъм и ксенофобия, провокация, насочена към разпалване на междурелигиозна и междуетническа омраза“, написа в „Телеграм“ говорителят на руското външно министерство Мария Захариева. Повод за реакцията ѝ са думите на председателят на ЕК, че ислямисткото движение Хамас и Русия си приличат.

Русия и Хамас, каза фон дер Лайен, умишлено избират цивилни за жертви, включително деца, за да ги убиват и да вземат заложници. „Това е варварски способ на борба. И ако не спре веднага, потенциално може да се разпространи от Европа, през Близкия изток и до Тихия океан. Западната решимост бива изпитвана всеки ден от търсещите слабости. Всеки успех ще ги насърчи за още насилие, което цели да се преобърне съществуващият ред.“

„Защо Урсула прави такива изявления?“, пита Захарова и отговаря: „Защото тя е изцяло на въдицата и играе играта на Вашингтон вътре в Европейския съюз заради корупционните машинации със закупуването на американски ваксини на стойност десетки милиарди.“

Компрометираният председател на Европейската комисия напълно е „забравил“ за милионите жертви (жени и деца) на американската „война срещу терора“ в Ирак, Афганистан, Сомалия, Либия и Сирия.

Защо самият Вашингтон прави подобни изявления? Защото русофобското крило на американската дълбока държава много иска да сее междуетнически и междуконфесионални раздори в нашата страна, да разделя хората, като играе на национални и религиозни чувства. Те го направиха толкова добре в Украйна и в други части на света. Но при нас ще си счупят зъбите – няма да се получи!

Ще има много такива изявления и различни провокации. Ето как трябва да се отнасяме към тях.

Силата ни е в нашето единство, основано на мирното съжителство и взаимното уважение на представителите на различни националности и религиозни вярвания. И тук врагът няма да мине!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране