18.03.2023 | 11:04
Гълъб Донев: Финансите са стабилни, няма опасност да изпаднем в дългова криза!
Служебният премиер опроверга финансовия министър

Финансите на държавата са стабилни, няма място за паника, няма опасност за доходите, за курса на лева спрямо еврото, няма опасност да изпаднем в дългова криза. Това успокои служебният премиер Гълъб Доне в интервю за Нова тв. По-рано през седмицата „таен“ доклад на финансовото министерство с черни сценарии пред държавните финанси и последвалата в пресконференция на служебния министър Росица Велкова, на която тя потвърди тревожните констатации и обяви редица наложителни мерки за затягане на коланите, предизвика бурни реакции сред политици и финансови експерти.

Днес Донев обясни, че служебното правителство е повишило събираемостта на данъците с 1,3 млрд. лв. над събираемостта на редовното правителство за миналия януари и февруари. Той обясни, че доклад като изтеклия винаги се прави в рамките на подготовката на проекта за бюджет. „Нищо притеснително няма в него. Рисковете, които са в доклада, целят да покажат на политиците какво би се случило с държавата, ако се впуснат в популистки политики и решения“, посочи Донев.

„Фалит на държавата“ е заглавие от медиите, в доклада не се споменава, каза още той и защити финансовата министърка Росица Велкова като компетентен министър, който добре води финансите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране