01.07.2015 | 20:16
Ганчев отиде с „Литекс“ в Латвия
Двубоят е утре от 19 ч., като ще бъде предаван по БНТ HD

Новият собственик на ЦСКА Гриша Ганчев замина с „Литекс“ за Латвия, където тимът гостува на „Йелгава“ в мач от първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Двубоят е утре от 19 ч., като ще бъде предаван по БНТ HD. Бизнесменът заяви преди 10-ина дни, че вече няма нищо общо с „оранжевите“ и клубът си имал ново ръководство. А самият той си оставал фен на „оранжевите“, които дълги години финансираше. Заедно с Ганчев пристигнаха синът му Данаил и главният мениджър на „Литекс“ Стойчо Стоилов.

С тима обаче не заминаха две от новите попълнения – колумбиецът Хенри Рохас и португалецът Диого Виана, които нямат картотека за Лига Европа. „Литекс“ ще бъде и без треньора си Красимир Балъков, който е наказан от УЕФА за 1 мач и няма право да стои на резервната скамейка. Така в двубоя с „Йелгава“ ловчанлии ще бъдат водени от асистентите на бившия национал Йончо Арсов и Добромир Митов.

Директно към отбора в Рига се присъединиха колумбийците Данило Асприля и Рафаел Перес. Те не пътуваха с тима, тъй като заради дипломатически формалности трябваше да минат през Варшава. Двамата обаче са картотекирани и ще бъдат на линия за мача.

„Лошото е, че това ще е първият ни официален мач за сезона, докато първенството на Латвия върви, и това дава предимство на съперника – коментира Балъков. – Изиграхме няколко контроли, но не бива да имаме някакви високи очаквания. Искаме да се представим добре и да вземем аванс за реванша. Познаваме отлично съперника и футболистите ни са наясно какво да очакват. Трябва да бъдем особено внимателни при статичните положения.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране