23.04.2016 | 11:18
Ганчев за Пеевски: „Кадърен“ бизнесмен, умело покрит зад политическа фасада
Борислав Михайлов е много, много корумпиран президент на БФС, твърди бизнесменът

Гриша Ганчев за първи път напада открито Делян Пеевски, още повече го прави в книга. В третото издание на „Това е ЦСКА“ е поместено интервю с ловешкия бизнесмен и благодетел на изпадналия в несъстоятелност клуб.

Въпрос: Кой или кои поставиха железен прът в мощната машина с марка ЦСКА?

Отговор: Един самозабравил се млад и много „кадърен“ бизнесмен, умело покрит зад политическа фасада – името му е г-н Делян Пеевски и много, много корумпираният президент на БФС г-н Борислав Михайлов.

Ганчев е в открита война с Борислав Михайлов още от миналата година, когато се захвана с ЦСКА и опита да вкара директно във „В“ група новорегистрирания ФК ЦСКА. Босът на БФС се противопостави.

Татяна Дончева, адвокат на Гриша Ганчев, обяви през миналата година при стартиране на делото срещу бизнесмена за организиране на престъпна група, че процесът е заради „Петрол“, апетити към коята имат властта и депутата от ДПС.

„Това е ЦСКА“ е поредната книга на Димитър Пенев, написана в съавторство с журналиста и уредник на музея на „армейците“ Александър Манов. На представянето днес, освен Стратега, присъстваха и други знаменити футболисти на „червените“, начело с Георги Димитров-Джеки, Георги Велинов… „Ще направя всичко по силите си да спасим този велик клуб от заличаването, което му начертаха… Надявам се постепенно да възстановим някакви позиции. Ще бъде много трудно“, казва още Гриша Ганчев.

Далеч съм от перфектния човек, признава бизнесменът.   На въпрос какво точно се е случило през 1994 г., когато Илия Павлов придоби ЦСКА – босът на „Мултигруп“ ли е бил по-настоятелен или Ганчев е закъснял, той отвръща: „По това време живеех в Щатите и по света и имах други планове. Сега вече съжалявам, че се прибрах. Явно в България да инвестираш и да създаваш поминък, особено ако си българин, е много мръсно нещо. И в сто процента от случаите си голям престъпник за угода на политическата каста и придворните им журналя.“

Ганчев признава, че интересът му към собствения ПФК „Литекс“ намалява, тъй като Ловеч се топи и все по-малко публика ходи на стадиона. „Това е голям проблем, спортът е за публиката“, казва Гриша Ганчев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране