12.12.2023 | 11:04
Гатьо блесна с глупостта си и в „Черешката на тортата“
Той не даде възможност на Иван Рълев да си поеме въздух

Победителят в „Игри на волята“ Иван Ралев беше първия домакин на „Черешката на тортата“ за тази седмица. Той посрещна гости, с които участва в шоуто, в апартамента си в Симитли, и заложи на български традиции във всяко едно отношение, с което впечатли Теодора Мудева, Благо Мастагарков, Мария Оряшкова и Гатьо.

Четиримата останаха приятно изненадани още на прага пред вратата, когато жена и мъж, с които Рълев е играл 14 години народни танци, ги посрещнаха по стар български обичай с погача и червено вино.За вкусните си гозби Рълев също бе избрал изцяло домашни продукти и ги приготви така, както са го учили майка му и баба му.

Иван заложи на разнообразно меню, в което салатата бе от домати с печени чушки, червен лук, майонеза и туршия, а за рязядка домакинът бе избрал маринован син домат, домашно приготвен с майонеза, цедено мляко и орехи. Край основото ястие пък от задушени пържоли в гърне със зеленчуци и запечени картофи с масло и чесън, на масата бе поставена и домашна питка, след като за нейното приготвяне помогна бабата на Иван Надежда. Десертът беше от запечени дюли с мед, карамелизирани орехи и панакота.

След като създаде задушена атмосфера и предразположи своите гости, Рълев бе засипан с въпроси, като най-активен бе Гатьо, който буквално не даде на Иван да си поеме въздух. Без капка срам той дори си поиска от Рълев по една бутилка бяло и червено вино и ракия от баща му, които да му достави в Пловдив, както и питка на баба му и 2-3 буркана от нейната туршия.По време на шегите и закачките бе обсъден и новия кабинет на Иван, както и професионалните му ангажименти като зъботехник.

Това даде възможност на Рълев да разсея слух, който се носи за него. „Новият ми кабинет бе готов преди „Игри на волята и преди да вляза в игрите го оборудвах. Спекулации са, че парите ми са оттам, това са глупости, но няма значение“, призна по Нова Тв Иван.

Последният правел всичко от любов, тъй като обичал професията си. Щастлив бил да я върши и след 12, 13, 14 часа не се чувствал уморен, а удовлетворен.„Защото като видиш един пациент с изцяло подновена визия, и той като се разплаче и като каже, че съм му променил живота, това е уникално чувство“, обясни Иван кое го кара да се чувства специален човек.

Впоследствие той завърши вечерта така, както я започна, но този път с две изненади – изпълнение на народна песен от известните в неговия край сестри Малчови и чаша с лично послание за подарък на всеки един от гостите му.

В крайна сметка, въппреки че се справи перфектно с кулинарните си задачи и гостоприемството, Иван не получи пълните 40 точки. Причината за това е, че Гатьо и Теодора го оцениха с по 9, тъй като първия не хареса дюлята, а дамата – овкусяването на салатата.От своя страна Мария и Благо дадоха десетки и така Рълев събра 38 точки.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране