16.11.2023 | 11:11
Генерал Деси развърза езика, говори за задници във Фейсбук
Съпругата на Румен Радев се завърна с гръм и трясък към старите си навици да публикува среднощните си размисли по всякакви житейски теми

Първата дама Десислава Радева преди месец възкръсна във фейсбук пространството, а оттогава насам не спира да пали скандали около себе си благодарение на хапливите си изказвания. След близо 3 години мълчание и изгнание от социалната мрежа съпругата на Румен Радев се завърна с гръм и трясък към старите си навици да публикува среднощните си размисли по всякакви житейски теми, които напоследък са придобили и циничен привкус, пише „Ретро“.

Преди броени дни президентшата написа скандална сентенция, гласяща: „За разлика от хората котките лижат само собствения си задник… Нищо не се е променило, мисля“. Не е ясно кой или какво е провокирало Радева да публикува непристойните за дама с нейния обществен статус думи, но коментарът ѝ предизвика неодобрение сред част от нейните виртуални приятели. „Много сте цинична, не ви отива на положението“, пишат някои от тях, на което Десислава реагира със смях, а други нейни ласкатели се нахвърлят да я защитават. „Умните и свободни хора са цинични за разлика от малките човечета, които умират от страх в своята обсесия от това „какво ще си помислят другите“. Затова са винаги в образ, с маска, звънчета и фалшива усмивка“, брани първата дама неин приятел с името Димо Димов, а тя се съгласява с коментара му.

Крилатата фраза „за котките и задника“ очевидно е сред любимите на г-жа Радева, която не за пръв път я публикува на стената си във фейсбук. Преди 10 години тя отново е написала същото, но тогава все още е била просто пиарка на ВВС, а не съпруга на държавния глава. В началото на първия мандат на Румен Радев жена му имаше честа практика да изразява хапливи мнения по актуалните обществени и политически теми пред фейсбук потребителите, което доведе до не един скандал.

„Развързаният“ ѝ език повлия отрицателно на репутацията на държавния глава и Ген. Деси била посъветвана да прекрати словоизлиянията си в интернет от съветниците на Радев. Забраната обаче явно е паднала, защото от месец насам първата дама отново е във вихъра си. Впечатление прави, че съпругата на президента в последните дни е фисолофски настроена и е публикувала снимка на страница от личния си дневник, на която е написано следното: „Умният човек винаги може да поправи грешките си. Глупавият даже може да си ги признае“. Друга нейна скорошна публикация пък гласи: „Нищо не е по-ужасно от това да видиш невежеството в действие“, но написано на английски език.

Фейсбук потребители пък се питаха да не би първата дама да е прихванала от бившата кандидат-кметица на София Ваня Григорова, която в тв ефира неотдавна говореше за „лайномети“. Голям гаф, но Григорова поне не е съпруга на държавен глава, коментират те.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране