06.03.2016 | 9:53
Георги Първанов: Има натиск от Турция за ДОСТ
Какво означава олигарх?, чуди се лидерът на АБВ

“Има натиск върху определени длъжностни лица относно формирането на новата политическа формация на Лютви Местан. Отношението ни към всяка партия ще произлиза от идеите, които има. Засега не приемаме с възторг една такава формация”.

Това заяви пред Btv лидерът на АБВ Георги Първанов.  Според него има натиск от страна на Турция за партията на Местан ДОСТ.

Георги Първанов не пожела да отговори защо премиерът Бойко Борисов е спрял толкова много обществени поръчки. Той посъветва, въпросът да се зададе на самия премиер, независимо че той вече е загатнал някои неща по темата.

Според него сега е редно да се направи парламентарна комисия, която да разследва случая със спрените обществените поръчки. Първанов е на мнение, че точно тя може да разбере къде и как има корупция. На въпрос кои са олигарсите в България, Георги Първанов отговори с въпрос: „Какво означава олигарх?“. „Олигархията е връзката между политическата и икономическата власт“, поясни той и добави, че президентът, който и да е няма лостове да подпомага олигархите. „Срастването се вижда много добре от върха на „Дондуков 2“, но президентството не раздава поръчки“, каза Първанов и попита: „Как си мислите, че един президент може да въздейства на един премиер?“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране