04.06.2015 | 21:40
ГЕРБ играе играта на ДПС за референдума
Движението диктувало как да се развива пряката демокрация

Лидерът на АБВ Георги Първанов видя договорка между ГЕРБ и ДПС за референдума с дългосрочен план президентските избори. Той обяви, че движението на Лютви Местан диктува как да се развива пряката демокрация.

Коментарът му бе по повод отхвърлените в пленарна зала предложения на АБВ за предстоящия референдум. „Това, което стана днес, може да се изтълкува като един опит да се отложи отново пряката демокрация – нежеланието на ГЕРБ да приеме други законови предложения. Някой друг, най-вече ДПС, диктува как да се развива пряката демокрация. На есен ни чака една имитация. Разочароваме хората и ги отблъскваме от идеята за пряката демокрация“, коментира той в ефира на bTV.

По думите му е очевидно, че има договорка между ГЕРБ и ДПС. „Ползата е, че ДПС е една от малкото формации, които не са заинтересовани да се случи този референдум, особено в частта за задължителното гласуване. ГЕРБ играе играта на ДПС. ГЕРБ печели средно стратегически с оглед на президентските избори“, заяви Първанов.

Той отказа да коментира въпроса с нова негова кандидатура за президент с аргумента, че е твърде рано да се правят каквито и да било конкретни номинации.

„АБВ има не двама, а поне половин дузина кандидати, които биха могли да играят много убедително на президентските избори. Искаме диалогът да се състои и едва тогава да излезем на пазара с конкретни предложения“, каза Първанов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране