21.06.2018 | 16:59
ГЕРБ: Нинова само присъства в парламента

ГЕРБ не се съгласиха с предложението на БСП за отмяна на лятната ваканция на парламента. Депутатката от управляващата партия Десислава Атанасова призова социалистите да не бъдат „крайни популисти“.

Левицата внесе предложението си, посочвайки, че трябва да се гласува работещо законодателство за хората с увреждания. И че не може родителите на деца с увреждания да протестират пред парламента, докато депутатите лежат по плажовете.

В отговор Десислава Атанасов изтъкна, че хората с увреждания били използвани от „страна на една госпожа, която във вчерашния и днешния ден се е регистрирала единствено, че е в сградата на Народното събрание“. Атанасова визираше Корнелия Нинова.

След това депутатката от ГЕРБ поясни, че Нинова не гласувала в парламента. Соцлидерката гласувала само веднъж на сутрешна регистрация, и то за да не бъде санкционирана от ръководството на парламента. Според статистиката, изнесена от Атанасова, в сряда Народното събрание е провело 90 гласувания в пленарната зала, а Нинова е участвала в само 5 от тях.

„Да се злоупотребява с това (протестите на хора с увреждания – бел. ред.) и то на фона на безхаберието и неучастието й в работата на парламента е недопустимо“, възмути се Десислава Атанасова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране