04.03.2023 | 23:53
ГЕРБ отрича за липсващия асфалт
Според Николай Нанков, това били приказки под "шишковия храст"

ГЕРБ продължава да усуква фактите по свое усмотрение и на тази предизборна кампания. Днес Николай Нанков – бивш министър на регионалното развитие и абонат за обиколките с джипа на Борисов от предишното управление, определи разкритията за липсващ асфалт по шосетата за „Приказки под Шишковия храст“. Нанков дори успя да хвърли вината за състоянието на пътищата на последните две години – те страдали, според него, от липса на поддръжка, а не от калпово строителство.

„Опитват се някои политически сили да превърнат строителството на пътища в репутационен проблем. Това е огромна манипулация“, заяви Нанков пред Нова телевизия. Той обяви, че пътищата ни не са бутафория, както твърди Шишков, като хвърли цялата вина на липсата на поддръжка и на „какъвто и да е контрол на тежките автомобили“. Нанков изтъкна, че всеки камион пътува по пътищата ни претоварен. За асфалта заяви, че в никакъв случай не липсва асфалт. Той даде за пример, че именно най-натоварените ленти на магистралите са в най-лошо състояние – напр. средната на „Тракия“.

Нанков си носеше агитматериали да покаже, че не липсва асфалт, включително и „ядка“ от проба с нормална дебелина на асфалта, а тази на министъра обяви категорично за компрометирана. Нанков, който е кандидат-депутат на ГЕРБ, обяви, че вярва повече на испанската фирма-надзорник на обекта, отколкото на служебния министър.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране