16.02.2023 | 22:00
ГЕРБ търси спешно информационна бомба, която да отклони вниманието от „Магнитски“
Пеевски финансира участието на Каримански и Митева на изборите, а Кирил Добрев и Георги Първанов на „Левицата“. ГЕРБ и ДПС активираха и Копейкин

Ако питате защото се регистрират „партии“, които са обречени да не влязат в mарламента – като тази на Ива Митева, и Каримански, пък и „левицата“ на от Първанов до Татяна Дончева – да обясня.

През последните години участието в изборите се превърна в много доходоносен бизнес. Примерно, Пеевски – съгласувано с Борисов, финансира участието на Каримански и Митева за да осигурят анти ПП-ДБ говорене по време на предизборната кампания. То е ясно, че нямат никакви шансове, но печелят право на достъп до медии и там изобщо няма да правят каквото и да било друго освен да плюят откровено и брутално срещу новата коалиция. – Каримански ще плюе по Асен – там се специализира.

По същия начин целта на левицата на Първанов е не само и толкова да влезе в НС, колкото да громи БСП и Нинова – там сметката се плаща от близките до Бойко БСП олигарси /Кирил Добрев/, включително рязко замогналия се Първанов – този, който се закани да не остане „валат“.

Освен личните нападки и разкалването на терена, тези негативни играчи, ще се стремят и да премахнат или обезсилят темата корупция и върховенство на правото /съдебна реформа, като ги подменят със свои безопасни копия – Македонияяяя, например. Идеята да ви убедят, че за вас и за България няма по-важна тема, и така да свият дебата до второстепенни теми, такива, в които да не се говори за отговорността на Борисов и Пеевски за системата и за миналото.

В момента спешно се търси информационна бомба, която да отклони вниманието от Магнитски. Разбирам, че има няколко кандидат „бомби“ – и всички се фокусират върху лидерите на ПП /брутални компромати с идеята, че те трябва да бъдат толкова шокиращи, че дори да има опровержение, сянката на съмнението да остане у хората – но най-вече вместо съдържателен дебат да говорите за партиите и изборите като за футболен мач – запалянковски, с „долу“ и „горе“/. Демонстративно няма да пипат ДБ.

Първата вълна от инфобомби, ще бъдат „да разлаят кучетата“ около кандидатските листи – кой кого избутал, прецакал, затрил и т.н.

Тук огромна роля в разколебаване на ефекта Магнитски ще играят ярките проруски партии и медии – Възраждане. Отново – намеса във вътрешните работи, суверенитет и т.н. Гадните американци, империалисти, и т.н. „антизападното говорене“, което Борисов, колкото и да му се иска, не може да си позволи, ще го сторят националистите. Костадинов изплаща ускорено заеми /само така може да легитимира извънредни приходи/, и това време на избори е златно.

Изваждането на НДСВ от нафталина също има подобна цел, но докато уличните атаки ще дойдат от ИТН и комсомолците на ГЕРБ, то професионалните ще дойдат освен от Митева – Каримански, и от НДСВ.

Разбира се – допълнителна цел на новите „обречени“ партии, е и тази да привлекат гласове, които да не могат да бъдат дадени за ПП и ДБ – засмукване на гласове.

2 коментара

  1. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

    На тоя лайнар,агент’САШО’на ДС,няма ли кой най сетне да му скълца езикот.Бклук скапан и недоклатен.

  2. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

    На тоя лайнар,агент’САШО’на ДС,няма ли кой най сетне да му скълца езикот.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране