12.11.2023 | 11:17
ГЕРБерите не харесват Асен Василев, поискаха нов министър на финансите
Така в Шенген няма да влезем, с неговите данъци вече се притеснявам да отида на фризьор, каза Даниел Митов

Какво се правят на ощипани моми. ДПС е вътре. Ние също сме поканени, защото явно сме на гости. ППДБ са домакините. Това заяви пред БНТ Тома Биков от ГЕРБ. “Правителството не се справя. Парламентът работи добре. Това, че ние го подкрепяме, защото липсва някаква конкретна алтернатива, не го прави добро правителство”, подчерта той.

“Ние изчакахме да получим бюджета за 2024 г. И от нас, ако се е очаквало да кажем: “Браво, господин Василев” – каквото и да е направил, няма да го кажем. Моето лично мнение е, че България трябва да има финансов министър, който е активен финансист, а не маркетолог”, заяви емоционално Биков.

И добави: “Този бюджет, ако бъде приет по този начин, е цинизъм. Не можем да ходим да ходим и да замазваме очите на хората – Будителите срещу Бай Ганьо. Целият сектор “Култура” да отиде на минимална работна заплата! Говорят – били много културни, ето им отношението към културата. Изхарчиха къде що има спестявания в тази държава за нула време. Сега прогнозират, че се съберат 41 милиарда. Не са си събрали за тази година 33 милиарда, а за следващата казват, че ще съберат с 8 милиарда повече. Пишеш големи приходи, правиш си големи разходи. И догодина в края пак ще има – ама то нещо се случи, друг е виновен”.

“Едни разходи имат два компонента – текущи разходи и разходи за развитие. Зад всичките бюджети на Асен Василев се слагат рекордни разходи. За 2 години и половина замръзна строителството на магистрала “Хемус”, коментира още депутатът от ГЕРБ.

“Ако искат подкрепа от нас, да дойдат възпитано”, заяви Биков. Запитан къде беше вчера Мария Габриел, защо не беше във Велико Търново, той отговори: “Не знам къде е била, вчера срещата беше чистопартийна. Тя има специфична позиция, тъй като е в изпълнителната власт. Ако ППДБ това ги тревожи, казвам им – това им е най-малкият проблем”.

На тезата, че заради загубата на ГЕРБ и резултата от местните избори, тепърва ще има ерозия в партията, Биков заяви: “Да, това го казват победителите, които имат едва 364 общински съветници, а ние имаме 1500. И виждат в това ерозия… Ако си мислят, че имаме общо управление, не нямаме общо управление. Те управляват в изпълнителната власт, а парламентът – с плаващи мнозинства. От нас за този бюджет няма да получат подкрепа. И им го казахме – да си го дръпнат, да го преработят, да им помогнем, ако искат, но да не го внасят”.

“Няма да продължи по този начин да работи българската държава. “Вече свърши хубавото време”, имаше една  песен. На всичкото отгоре идва сметката. И трябва да се плаща”, заяви Тома Биков.

Междувременно друг ръководен фактор в ГЕРБ, зам.-председателят Даниел Митов, влезе в атаката на Биков срещу Асен Василев. “С този финансов министър в Шенген няма да влезем, с неговите данъци вече се притеснявам да отида на фризьор…”, каза той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране