26.02.2024 | 20:37
Германия депортира в България 23-ма „бежанци“ – убийци, изнасилвачи, грабители
Основното притеснение е за сигурността на българските граждани, които ще трябва да живеят с тези престъпници

Баварската държавна служба за убежище официално обяви успешната депортация на 23-ма души в страната ни. Според немците, сред депортираните са шест човека, осъдени за убийство, непредумишлено убийство, тежка телесна повреда, сексуални престъпления, грабеж при утежняващи обстоятелства и пране на пари, съобщава в. „Труд“.

В съобщението не се посочва гражданството на тези престъпници, нито територията, на която тези престъпления са извършени. Ако въпросните престъпления са направени на немска територия, според свързващите фактори на международното право, тези хора трябва да излежават присъди в германски затвори, а не да бъдат връщани в България. Защо тогава са изпращани в страната ни със самолети?

Българските бежански центрове в момента са заети с над 50% от капацитета си, което е ясен знак, че страната се бори с предизвикателствата по настаняването на тези, които вече са в нейните граници. Налагането на допълнителна тежест за приемане на мигранти от други държави от ЕС, без да е направена цялостна оценка на капацитета и ресурсите, е неразумно и може да задълбочи съществуващите проблеми, свързани с жилищното настаняване, здравеопазването и социалните услуги.

Една от първостепенните тревоги, свързани с приемането на мигранти, е сигурността на българските граждани. Мигранти, които в миналото са участвали в тежки криминални дейности, представляват реален риск за националната сигурност. Перспективата за интегриране на лица, осъдени за чудовищни престъпления като изнасилване или убийство, в българското общество е не само тревожна, но и подкопава още повече и без това ниското доверие на българските граждани в институциите на страната.

Наложително е миграционните политики да бъдат подкрепени от строги проверки на криминалното минало на бежанците, за да се установи дали изобщо те трябва да се допускат до българска територия.

Засега не е ясно какво точно е подписал министър-председателя на US-сглобката, наречена българско правителство, проф. Николай Денков и колко точно „бежанци“ ще трябва да приеме страната ни.

1 коментар

  1. Който каза:

    подпише това и се съгласи, да си ги вземе вкъщи и да си ги гледа!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране