15.05.2024 | 16:46
Гръмнаха премиера на Словакия! (видео, снимки)
Русофилът Роберт Фицо е откаран в тежко състояние в болница

Словашкият министър-председател Роберт Фицо е прострелян от неизвестно лице и е откаран с вертолет в тежко състояние в болница. Нападателят е задържан, съобщи порталът teraz.sk.

Нападението е станало след изнесено заседание на правителството в Хандлова, на 180 км североизточно от Братислава. Заместник-председателят на Националния съвет на Словашката република Любош Блаха (Smer-SD) потвърди новината и отложи настоящата сесия за неопределено време.

Произведени са няколко изстрела, които са засегнали корема, гърдите и крайници на премиера. Според телевизия JOJ мъж от тълпата е открил огън по министър-председателя, след като той е излязъл на среща с жителите на Хандлова. Източникът твърди, че са били произведени три-четири изстрела.
Роберт Фицо заема поста министър-председател на Словакия през октомври 2023 г. Медиите често наричат Фицо проруски политик. По-рано той нарече Украйна “най-корумпираната страна” и обеща да блокира помощта на ЕС за Киев. Въпреки това на среща с украинския министър-председател Денис Шмигал през януари той се съгласи, че в отношенията между двете страни трябва да се започне политика на “нов прагматизъм”.

В социалните мрежи се появиха снимки и видео от задържането на нападателя.

 

1 коментар

  1. 100 бустерни дози ! каза:

    Дааааааааа … Демокрацията май нещо позагрубя …
    Дано Тръмп да оживее до изборите .

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране