04.12.2023 | 15:14
Грандиозният баскетболен турнир PULSE KIDS BASKET събра стотици деца
Събитието се проведе в залата на ЦСКА и бе насочено към деца, родени през 2016 година

Много усмивки, баскетболни емоции и подаръци съпътстваха първото издание на PULSE KIDS BASKET. Гаранция, че спортът и активният начин на живот са част от ежедневието на все повече българи. Отношението към спорта, както и възпитанието, започват от семейството и трябва да бъдат насърчавани всеки ден.

Събитието се проведе в залата на ЦСКА и бе насочено към деца, родени през 2016 година. Включиха се шест отбора, като всеки изигра по два мача. Традиционно при тази възраст резултатите не се брояха, а се търсеше единствено радостта от баскетбола за най-малките и техните не по-малко емоционални родители.

В празника се включиха отборите на ЦСКА, Левски, Sofia Eagles, Славия, Локомотив София и БУБА. Над 100 деца взеха участие и показаха какво са научили през лятото, тъй като повечето от тях са започнали да тренират едва преди няколко месеца.

Не липсваха хъс, оспорвани мачове и красиви изпълнения. Черешката на тортата бе първото вечно дерби за малчуганите от ЦСКА и Левски, които оставиха страхотни впечатления със своята страст за победа и любов към баскетбола.

Всички малки баскетболисти получиха подаръци от партньорите на турнираPulse, Pulse Kids, Pulse Gym Shop, Nitrotiger и Sport Vision. В награждаването се включиха президентът на ЦСКА Роберт Гергов, директорът на Pulse Kids Ясен Иванов, треньорите Георги Давидов и Даниел Клечков, както и лидерът на мъжкият тим на „червените“ Георги Боянов.

Подобни събития са изключително важни за изграждането на спортен дух, дисциплина и спортсменство от ранна възраст. Когато децата са активни и подходът към тях е правилен, това гарантира професионалното и личностното им израстване.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране