09.04.2017 | 18:03
Груевски: Една искра е достатъчна да запали целите Балкани
Има голямо напрежение в много страни в региона

Хвърлената искра в една страна може да запали огън в останалите, да запали целите Балкани, казва в интервю лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски. Виждаме, че има голямо напрежение в много страни в региона. Би било наивно да се изключва какъвто и да било сценарий, но от нас зависи да не позволим тази ситуация да ескалира.

Това заяви председателят на македонската консервативна партия ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски в интервю за сръбския вестник „Блиц“, предаде Макфакс. На въпрос как ще изглежда Македония, ако се стигне до правителство, оглавявано от Зоран Заев в коалиция с партии на етническите албанци в Македония, Груевски отговаря, че Македония ще стане двунационална държава с два официални езика, а останалите етнически общности, които са част от богатството на сегашна мултиетническа Македония, ще бъдат поставени на втори план.

Постепенно ще започне процес на кантонизация или федерализация, който ще разбие унитарния характер на страната. Албанските партии не отстъпват от условието македонските банкноти да станат двуезични, като и униформите на силите за сигурност. Ще започне дебат за химна, герба и знамето, който рано или късно ще има за резултат тяхната промяна.

Засега това се нарича дебат, тъй като те нямат мнозинство от две трети в парламента, за да ги променят. Ако имаха, те веднага щяха да бъдат сменени, каза Груевски. Той повтори своето становище за неправителствения сектор и обвини американския милиардер Джордж Сорос, че е подкупил целия неправителствен сектор. Социалдемократическият съюз на Македония (СДСМ) и неправителствените организации под контрола на Сорос функционират в пълна симбиоза. През изминалите 20 години Сорос подкупи целия неправителствен сектор в Македония и го постави на разположение на СДСМ.

Свидетели сме как ръководители на неправителствени организации под контрола на Сорос за една нощ стават депутати от СДСМ и бранят партийната политика, каза Груевски в интервюто за сръбския вестник „Блиц“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране