05.05.2024 | 9:01
Христос Воскресе! Великден е!
Възкресението на Иисус Христос е най-великото събитие в историята на човешкия род

Православният свят празнува Великден – Възкресението на Исус Христос на третия ден, след като е разпнат на кръста и погребан.

Пасха е празник на празниците и тържество на тържествата. Възкресение Христово въплъщава основната християнска догма – вярата във възкресението на праведниците в един по-хубав свят, който те ще наследят след земната си смърт и бъдещия Страшен съд.

Камбанен звън от катедралния храм “Св. Александър Невски” и всички църкви из страната в полунощ възвести Възкресението, а вярващите се поздравяват с Христос воскресе!” и “Воистину воскресе!”. Този поздрав християните ще отправят в следващите 40 дни – до Петдесетница.

А от Светия Синод, който остана без водача си след кончината на патриарх Неофит на 13 март, отправиха пасхално послание:

“Отечески поздравяваме с празника на Възкресението всички верни чеда на светата ни Църква, в Родината и далеч от нея, като на всички желаем светла и изобилна пасхална радост, и всяко добро от Господа. Мирът и благодатта на Възкръсналия от мъртвите Христос Господ и общението в Светия Дух да бъдат с всички нас! Христос Воскресе!”.

Екипът на “Сега” ви пожелава здраве и радост. Нека във всеки дом да има мир и любов!

Христос Воскресе!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране