29.09.2023 | 13:05
Хванаха в измама Димитър Маджаров!
КЗК тресна актове на „Димитър Маджаров“ и „Саяна“ за овчето сирене менте

Димитър Маджаров най-сетне падна в капана! Неправителствена организация спипа баровеца в измама с овче сирене, в което е наблъскано доста по-евтиното краве.

Честите изследвания на съдържанието на хранителни продукти и дори морска вода от неправителствени организации най-сетне доведоха и до реакция от държавна институция.

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) образува производство за евентуална нелоялна конкуренция срещу две млекопреработващи компании – „Милки Груп Био“ ЕАД (производител на продуктите „Саяна“) и „Димитър Маджаров – 2“ ЕООД.

Причината е, че НПО-то е открило, че в четири овчи сирена има наличие на краве мляко, а държавната Агенция по храните го е потвърдила за два продукта с ново изследване.

Проверка във връзка с производството и разпространението в търговската мрежа на овче сирене, което съдържа краве мляко, въпреки означението на етикета „овче сирене“ и „100 % овче мляко“, започва Комисията за защита на конкуренцията.

Производството е образувано след извършено от комисията предварително проучване, при което от Българската агенция по безопасност на храните са изискани и представени информация и доказателства (резултати от взети проби, актове за установяване на нарушения и др.) за наличие на краве мляко в партиди овче сирене на посочените предприятия.

Представянето на невярна (заблуждаваща) информация за съществени свойства на предлаганите стоки представлява форма на нелоялна конкуренция, посочват от комисията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране