05.05.2020 | 14:50
И съпругата на Костадин Костадинов се сдобила с апартамент за 100 бона по време на изборите
Велина Костадинова е платила в брой за новото си жилище

На пощата на МИГNews.info се получи следното писмо – информация, която публикуваме дословно:

„Здравейте,

Пише Ви обикновен член на партия „Възраждане“ от една от провинциалните организации на партията. След като изгледах репортажа на Васил Иванов за партийната субсидия и съмнителното придобиване в края на миналата година на огромната къща, в близост до варненското езеро от Костадин Костадинов, реших да се поразровя тук там, за да проверя дали няма да излезе още нещо, относно имотното му състояние.

Оказа се, че два месеца, преди Костадинов да придобие въпросния имот – неговата съпруга – Велина е закупила еднолично (и то в разгара на предизборната кампания за местните избори – 15 октомври 2019 г.) апартамент в квартал „Младост“ на Варна (приложим съм справка от имотния регистър). Също така по партидата на апартамента в имотния регистър, липсва вписване, за каквато и да било ипотека или залог. Това означава, че апартамента е придобит, чрез заплащане в „кеш“, с готови и спестени пари.

Познавам Велина и знам, че същата работи като уредник във варненския регионален исторически музей. Брутното й възнаграждение е около 1000 лева, а „чисто“ получава – не повече от 700 – 800 лева. Въпросът ми е – как една музейна работничка успява да спести около 100 000 (сто хиляди) лева (колкото е стойността на имота)?

Имам и втори въпрос – защо Костадин Костадинов излъга пред репортера на БТВ – Стоян Георгиев, който направи видео визитка с него, по повод предизборен дебат преди първия тур на кметските избори във Варна, че наследственото от родителите му жилище в Кайсиева градина е единственото, с което разполага, и че битът му не се различава по нищо от този на неговите съграждани?

Защо казвам, че е излъгал – репортажа на БТВ, както може да се уверите сами е от дата – 25.10.2019 г. –

https://btvnovinite.bg/mestnite2019/oponenti/kandidati-za-kmetskija-post-vav-varna-kostadin-kostadinov-vazrazhdane.html

а придобиването на апартамента от неговата съпруга е на 15.10.2019 г.

ТОЕСТ – 10 ДНИ, ПРЕДИ заснемането на репортажа, Костадинов е знаел за закупеното от съпругата му второ семейно жилище, и въпреки това, премълча този факт…

Потресени сме!

Честен Възрожденец“

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Това си е за НАП и прокурор.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране