15.03.2015 | 10:45
Искров, чакаме оставка!
Комисията за КТБ ще изслушва Орешарски и Писанчев

Защо най-накрая не получим и оставката на гуверньора на БНБ? Надявам се, че г-н Искров най-накрая ще оцени за себе си достойния начин да си тръгне от тази ситуация. Това заяви пред Би Ти Ви депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова, която оглави временната анкетна парламентарна комисия за Корпоративна търговска банка (КТБ).

Няма нужда от какъвто и да е натиск. Човек ако правилно разчита посланията, отдавна да си беше тръгнал, добави Атанасова.

Според нея комисията тепърва започва да обсъжда вътрешните си правила, като след като ги приеме, ще покани на изслушване всички длъжностни лица, които имат отношение със случая „КТБ“.

Сред първите, поканени от комисията, ще са управителят на БНБ Иван Искров, шефът на ДАНС в оставка Владимир Писанчев и бившият премиер Пламен Орешарски.

Комисията има 3-месечен срок, за да свърши работа по проверка „на фактите и обстоятелствата, свързани с действията на държавни органи и институции, които е следвало да упражнят контрол и противодействат на източването на КТБ в периода 2009-2014 г.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране