21.09.2022 | 12:25
Ицо Хазарта обръща вота срещу Борисов с „Депутата Христо“
Той ще бъде лансиран интензивно до края на предизборната кампания като лице на Промяната

Христо Петров, популярен като Ицо Хазарта, ще бъде лансиран интензивно до края на предизборната кампания като лице на Промяната, пише в новия си брой „Галерия“. Ако досега партийният пиар залагаше основно на лидерите Кирил Петков и Асен  Василев, сега популярността на рапъра ще бъде използвана на макс партията да е номер едно на втори октомври.

Хазарта ще се появи масово по билбордове, интернет реклами и така ще обере  гласовете на избирателите под 45 години, които са масовата му публика.

Стратезите на кампанията на ПП били шашнати от успеха на парчето „Депутата Христо“, което навръх 15 септември Ицо пусна. Само за първите 48 часа песента набра 537 000 гледания в ютуб, а към момента са над 800 000 и е тотален хит. Няма и по коментирана в социалните мрежи предизборна проява, от който и да е било политик.

Според мнението на експертите преобладава тезата, че клипът всъщност е отлично предизборно видео, работещо за тезите на Промяната. Политическата сатира в него направо размазва опонентите и по-специално Костадин Костадинов, Тошко Йорданов, Бойко Борисов Деси Атанасова и лидерите на ДПС. Те са наричани Копейката, Бройлера, който има нужда от  бойлер.

Песента е абсолютен удар на комуникационен фронт и може сериозно да повлияе върху изборите, коментира експерт:

„Хазарта е направил уникален  продукт, на който не може да бъде отговорено от останалите. Просто те си нямат техен Хазарт“.

Затова Промяната има шанс да обърне социологическите проучвания, които засега дават преднина 5 – 6 процента на ГЕРБ. Подобни бяха прогнозите и миналия ноември, но в крайна сметка Петков и Василев отвяха бяха партията на Бойко Борисов на финалната права.

ПП отново се надяват, че данните от проучването обхваща изцяло твърдия електорат, а тепърва ще добавят проценти от периферията, която още не е решила за кого да гласува. Сред колебаещите се ГЕРБ има минимално влияние.

Самият Ицо Хазарта води в лидерския район срещу Бойко Борисов, където беше абсолютен победител на предишните избори, също се очаква и на сегашните.  25-и МИР в София е най-големият у нас и излъчва 13 депутати. Там водят още Корнелия Нинова (БСП) и Костадин Костадинов (Възраждане).

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране