26.02.2024 | 13:45
Изхвърлиха 160 тона украинска царевица от влак в Полша (видео)
Фермерите протестират срещу вноса на евтини украински продукти

Неизвестни нападатели са получили достъп до няколко вагона на товарен влак в Полша и са изхвърлили превозваните в тях селскостопански продукти, предаде ДПА. При инцидента в град Котомеж царевицата от осем вагона е била разпръсната по релсите, съобщи говорител на полицията, цитиран от полската агенция ПАП.

Първоначално остана неясно кога точно е извършено престъплението, което вероятно е свързана с протестите на полските фермери срещу вноса на евтини украински селскостопански продукти. Това не е първият подобен инцидент. Украинският вицепремиер и министър на инфраструктурата Олександър Кубраков написа в „Екс“, че 160 тона украинска селскостопанска продукция са били унищожени по пътя към пристанищния град Гданск.

„Докога правителството и полската полиция ще позволяват този вандализъм?“, попита Кубраков. Полските фермери искат да попречат на по-евтиното украинско зърно да достигне до вътрешния пазар.

След нахлуването на Русия в Украйна преди две години Брюксел преустанови всички вносни мита и квоти за селскостопански продукти от Украйна, за да подпомогне страната икономически, припомня ДПА.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране