29.10.2023 | 10:57
Изкуствен интелект опорочава вота?
Била възможна намеса в изборите дори и без машини

Възможна е намеса в изборите дори и без машини. Това твърди читател на БЛИЦ. Той изпратил на редакционната поща на електронното издание кореспонденция, за която твърди, че е между зам.-министър Михаил Стойнов и Ивайло Филипов, изпълнителен директор на „Информационно обслужване“ АД, които извършват броене на резултатите от изборите. Самото съобщение представлява код.

По думите на читателя, който твърди, че е държавен служител и е пожелал анонимност, инструкциите в мейла гласят, че „това може да се използва“.

Не са ясни истинността на тази кореспонденции, както и кодът. Възможно е те да са дело и нашумелия и използван все повече напоследък изкуствен интелект.

Ето и мейла до БЛИЦ:

Уважаеми дами и господа,

Приложено изпращам e-mail кореспонденция, в която зам.-министър Михаил Стойнов изпраща части код на Ивайло Филипов, изпълнителен директор на „Информационно обслужване“ АД, които извършват броене на резултатите от изборите, с инструкции това да „може да се използва“, както и че го чака да каже дали е ок за да продължи със стъпките.

Поне на мен ми се струва че това е пряка подготовка за подмяна на резултати, с или без машини!

Предвид функциите ми на държавен служител моля да остана анонимен.

Здрасти,

Както говорихме, прегледах нещата и извадих следното, което може да ползваш при подготовката за уикенда. Когато си готов ми кажи и да задействам останалата част защото нямаме много време.

Ето извадката:

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране