06.09.2023 | 12:45
Изплува тялото на съдия Мария Москова
Кризисният щаб е засипан от множество сигнали за изчезнали хора и все още не може да се отсеят реалните сред тях

Тялото на председателя на Районния съд в Царево Мария Москова изплува преди минути в близост до пристанището в морския град, съобщи бургаският сайт Флагман.бг. Така потвърдените жертви на бедствието до този момент са три – на съдия Мария Москова и на двама мъже. Телата им са извадени на брега.

Първият изплува вчера вечерта и той е на 64-годишния строителен работник от Плевен, който живеел в морския град от доста време. Той е бил нает на работа в новостроящата се вила на съдия Москова в кв. Василико. Двете жени са били в Нисана, отнесен в морето близо до крайбрежната алея в кв. Василико. Няма доказателства работникът да е бил в колата и да е опитвал да се евакуира заедно с тях.

Другото тяло на мъж бе засечено около 07:30 ч. с дрон в морето и бе извадено малко по-късно. Дронът на Флагман.бг отчете, че той е с черна тениска Адидас, гологлав, на не повече от 50-годишна възраст, добре сложен. Той не е идентифициран и към момента.

Все още няма следа обаче от дъщерята на съдия Москова – д-р Даниела Йорданова.

Кризисният щаб е засипан от вчера с множество сигнали за липсващи хора и не може да се каже категорично дали няма и други жертви, погълнати от стихията. Тъй като от вчера насам имаше многократно сривове в комуникациите на мобилните оператори, близките бяха изпаднали в паника и сигнализираха кризисния щаб при всяко съмнение, щом роднината им се окаже с изключен телефон.

Задръстването по пътя от к-г Нестинарка към Царево и главния път за Бургас е километрично. Над 1500 туристи със собствени автомобили са блокирани в този район.

1 коментар

  1. Нели савоваза каза:

    Ние предложих е помощ на Румъния, къде е ес с хеликоптери да помогнат, тия хора скоро няма да се измъкнат, пожарите изнемогват

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране