04.01.2024 | 15:55
Как глобява ЦМГ в София: „Не ви разбрах, душица“
Това показва само малка частица от проблемите, подчертава общинският съветник Симеон Ставрев

Странен текст се появява в документ за наложена глоба от Центъра за градска мобилност (ЦГМ). Тя е за 50 лева и е за неправилно паркиране.

Наред с информацията за нарушението и санкцията се появява и следният текст: “… не ви разбрах душица ама ако искаш от тука мини имам в нарушение и отиваш нататък вече пробвай се тука гледам че мина един с МПС….“.

Снимка на лиричното съобщение публикува във фейсбук профила си общинският съветник Симеон Ставрев. Той коментира, че бъгът изглежда като „служителят на общинското дружество да си е чатил с някое гадже и леко да се е объркал дали пише в чата, или в системата за налагане на глоби“.

„Не разбирам как при това положение шофьорът би си платил задължението. Разбира се, това е нелепо и показва само малка частица от проблемите в ЦГМ, които сегашният съвет на директорите и изпълнителен директор не могат да решат“, допълва Ставрев.

И припомня, че ЦГМ си „позволи да договори двойно по-скъпа поддръжка на таблата по спирките в София“. „Месеци след като прекрати обществена поръчка за 480 хил. лв. заради липса на оферти, общинското дружество пусна нова за 1 млн. лв. В последните две години в търговете за тази дейност се явява само един кандидат. Как ръководството на общинското дружество защитава обществения интерес, след като прави заданията на обществените поръчки така, че за тях практически няма конкуренция?“, пише още Ставрев.

Това далеч не е единствената поръчка без конкуренция. ЦГМ е напът да подпише договор за дигитализиране на паркирането в София за близо 5.7 млн. лева без ДДС с единствения кандидат за търга.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране