05.03.2015 | 22:37
Капан за ревнивци! Разбиват пароли на пощи и фейсбук профили срещу СМС
Цената на съобщението е 6 лева, а ревнивецът си остава само с рогата

Предложение за разбиване на паролата във Фейсбук се разпространява в интернет, сигнализира потребителка на социалната мрежа. Тя е получила е-мейл, който я е притеснил.

След проба веднага беше върнат отговор: „Заявката е приета успешно, ако сте въвели всичко правилно, изпратете SMS на номер 1985 с текст BUYPASS и до няколко минути ще получите на SMS данните за вход на дадения профил“.

Естествено това е поредната измама, тъй като след изпратения есемес на номер 1985 не предоставиха никакви данни за паролата на желания Фейсбук профил, съобщава petel.bg. Този номер се използва и за други услуги, дори и за горещи секс предложения. Цената на SMS-a е 6 лв. и единственото, което ще получите, ако решите да разследвате половинката си е по-голяма сметка за телефон.

Освен парите, които ще загубите е твърде рисковано, защото изпращате лични данни на вас и вашия познат, а не се знае какво могат да направят с тях. Може би, малко хора ще се хванат, но ако сте от тях е добре веднага да си смените пощата и паролата на Фейсбук профила.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране