06.02.2024 | 21:28
Вижте показанията на Ивайла Бакалова за Борислава Йовчева и Бойко Борисов
Мартин Нотариуса е шантажирал Бакалова, заради ареста на мъжа ѝ. Телефонът ѝ с разговорите с Мис Бикини е бил напълно изтрит

Разследващият сайт Bird.bg публикува показанията на Ивайла Бакалова дадени по делото Барселонагейт, в които тя недвусмислено прави връзка между Борислава Йовчева и бившия премиер Бойко Борисов. След като делото беше иззето от наблюдаващия прокурор, то беше прекратено в частта, в която е разследван Борисов с мнение на новоназначените прокурори, че твърденията на Бакалова не се приемат за достоверни.

От свидетелството на бившата Мис България става ясно, че тя се е сближила с Йовчева, била е търсена от нея и е помагала да си намери жилище и училище за дъщеря си Ема в Дубай. Йовчева обмисляла да се премести там след като къщата в Барселона беше осветена в медийни публикации у нас и в разследване на “Ел Периодико” в Испания, а испанската прокуратура започна разследване за пране на пари.

Замесването на Бакалова в аферата “Барселонагейт” ѝ донесе остри неприятности. Нейният съпруг Веселин Денков беше показно задържан и обвинен за изнудване и убийството на бизнесдамата Станка Марангозова.

Причината за ареста на Денков обаче може да се окаже друга. Бакалова твърди, че при ареста на нейния съпруг телефонът ѝ, на който е била запазена цялата комуникация с Борислава Йовчева в приложението WhatsApp, е бил иззет, а когато е върнат, всички разговори, чатове и данни за комуникация с Мис Бикини, вече не е била налична в него, нито в облачния архив. Както е известно именно тези данни са особено чувствителни и важни за тогавашния Премиер Бойко Борисов, който и тогава, и сега яростно отрича да е имал каквато и да било връзка с Борислава Йовчева, а също и с нейното дете.

Нотариуса

Застреляният преди ден в София Мартин БожановНотариуса се появи покрай ареста на Денков като консултант, който “съветвал” Бакалова да плати крупна сума, около 100 000 евро, за да се “уреди” неговото освобождаване. Всъщност, става дума за схема за подкупи в Специализирания наказателен съд. Разговорите на Бакалова с Божанов бяха публикувани в разследването “Списък за бърз контрол” на Антикорупционния фонд.

Знае се, че Нотариуса е бил брокер на корупционно влияние в Съдебната система и един от приближените помощници на известния бивш следовател Пепи Еврото, станал нарицателно за тъмни мафиотски сделки между организираната престъпност и действащи висши магистрати. В тази си роля Мартин Божанов е разполагал с голяма информация не само за “тъмните връзки” и начините на корумпиране на съдии, следователи и прокурори, но за лицата и групировките, които са имали влияние за оказване на натиск, рекет и шантаж на фирми и лица, чрез държавните и правоприлагащи институции в личен или политически интереси.

След изчезването на Пепи Еврото, започна черна серия с убийствата на Красимир Каменов – Къро и Алексей Петров. В тази серия се вписва и убийството на Божанов, но не е изключено екзекуциите да продължат, за да бъдат завинаги елиминирани на неудобни свидетели или източници на информация за съществуващата зловещата мрежа която свързва властта с голямата корупция и престъпност по пътя на парите.

Барселонагейт е и в основите на създадената през миналата година Сглобка между ППДБ и ГЕРБ, зад която стояха основно интересите на Борисов да бъде прекратено разследванетои да бъде екстрено отстранен активиралия се бивш главен прокурор Иван Гешев, който имаше амбицията да реализира случая.

След отстраняването на Гешев, чрез промяна на Закона за съдебната власт, спешно беше премахнат и наказан и наблюдаващия по делото прокурор Стефан Христов, защото си позволил да работи извънредно по казуса. Бяха отстранени и други магистрати, които са били ангажирани с това разследване. На мястото на Гешев беше назначен послушният шеф на НСлС Борислав Сарафов. Прокуратурата експресно прекрати всякакво разследване и обяви Борисов за напълно “чист” по Барселонагейт и прането на милионите по къщата и издръжката на Борислава Йовчева и детето ѝ в Барселона, и след това.

Делото и цялата преписка по него могат да бъдат възобновени обаче във всеки един момент, след евентуална смяна на послушния Сарафов и излизането на нови факти и обстоятелства по казуса за евентуалната съпричастност на Борисов по този емблематичен скандал, придобил международна популярност. Според оперативна информация съществуват неопровержими доказателства за такава връзка, което именно е наложило и кризисното спасяване и изпиране на бившия премиер от ППДБ, заради реалната опасност да остане без имунитет и да попадне в ареста, за да не възпрепятства обективното разследване.

24 коментара

  1. КурдоКоленков каза:

    Много е лесно.Проверка от данъчно и ако се разминават доходи и имоти директно в тюрмата! Само че за милиони няма закони! Бедните да го д..ат!

  2. Жоро каза:

    Трябва всички депутати да се изринат
    Друг начин няма

  3. Баба Мара каза:

    Вие си баете 30 години ,а в живота продължава корупцията за всички депутати .Нали ги виждате едни и същи мутри.Никой не се отказва от охлаждането.😄

  4. Анонимен каза:

    През Хуя ми е…

  5. К.р каза:

    И той в името на българския народ и демокрацията и евроатлантическите ценности и на майка му дрън дрън

  6. Кикорико каза:

    А българския народ му помага да си живурка добре.

  7. Карапопазпопски каза:

    Отвратително е всичко това….

  8. Анонимен каза:

    В името на народа,народният съд ви осъди на…..

  9. Alex каза:

    Вероятно и КАСОВИ БЕЛЕЖКИ ИЗД АВАТ? В което СИЛНО се съмняв ам! Тогава защо ще проверяват мен, след като проверяващите са НЕЛЕГИТИМНИ?

  10. Росица каза:

    Разбойническа държава!

  11. Феномена каза:

    Да го приберат в затвора и докато не каже от къде има толкова пари да не го пускат.Долен нагъл крадец.Доган му е ментора.

  12. Джевредин каза:

    И защо това ни го разказвате на нас-за да знаем какви изпечени мошеници са политиците ни ли? Ние го знаем,но мястото на тези хора е в затвора,a не в частните им палати.Като си спомня,че в началото на проявите му не можеше да говори български език.И кого крадат -нас!Жалко е,но ние не сме нито за свобода,нито за демокрация.Мнооого жалко!

  13. Траурен агент каза:

    Да помисля за създаването на катафалка с ремарке……

  14. Magelan каза:

    Рибата мириша от главата.Достойни ученици на Доган Ефенди от село Дръндар.Цялото ДПС е за пандиза.От самото и създаване се очерта като мафиотска политическа групировка.Доган е доносник и кадър на ДС.Преди 10 ноември 1990гд.Рои е един от виновниците за Възродителния процес.Дригите мандолина като Данчо Ментата,Пеевски,Карадайъ и по малките активисти по места са за затвора доживотно.

  15. Венета Славова каза:

    Само той да е! А народът едва оцелява! Няма държава! Няма! Най-бедните! Най-корумпираните! И какво от това?!! Кучето си лае, керванът си върви!

  16. Добре, бе, каза:

    Какво сте се разплювали само срещу Мустафа. А, другите. МО министър, червата около него, другите черва в имота, чорапът отсреща, за тях нищо, щото са честни и много трудолюбиви, нали.

  17. Анонимен каза:

    Къде са властите ?Къде е държавата?Нека Путин оправи нещата ,видяло се е че сами не можем .

  18. ДЖАМБО каза:

    Разследване,съд и затвор … Къде е скапаната прокоротура !?

  19. Руский Иван каза:

    На оня свят не ще я отнесе

  20. Редник Швейк каза:

    Хм! Сетила се Мара, под….

  21. Анонимен каза:

    Т

  22. Куку каза:

    Всички в държавата са наплетени като свински черва, няма разплитане ако ще и Господ да дойде. Късно е вече. Тук само Путин може да реши проблема като срине всичко до основи и един българин да не пропусне. И всичко да започне от начало от Адам и Ева.

  23. Анонимен каза:

    Къде е КПКонпи

  24. Безразличен каза:

    Къде ще я отнесе?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране