13.07.2015 | 0:57
Касияс се раздели със сълзи с “Реал”
Икер беше принуден да напусне, твърдят родителите му

Превърналият се в своеобразна емблема на “Реал” (Мадрид) вратар Икер Касияс се раздели с клуба на емоционална пресконференция.  След 25 години при “белите” вратарят отива в Порто.

“Благодаря на всички за подкрепата в този труден момент. Трогнат съм от симпатиите, които феновете изразяват към мен. От вчера вече не съм част от този велик клубно няма да кажа “сбогом”, коментира Касияс.Той си беше подготвил специална реч, с напредването на която сълзите се ронеха по лицето му: “Благодаря на “Реал” за безрезервната подкрепа. Благодаря за всяка една купа. Няма значение дали бях добър или лош вратар, надявам се хората да ме запомнят като добър човек със своите недостатъци. Благодаря, благодаря, много благодаря! Никога няма да ви забравя и където и да съм, ще продължавам да викам Hala Madrid.

“В продължение на 25 години защитавах емблемата на най-силния клуб в света. През всичките тези сезони заедно се смяхме, плакахме, побеждавахме и губехме, продължи Касияс. – Клубът ме изгради като личност и ми помогна да израсна, показвайки уважение, приятелство и най-вече човечност към хората покрай мен. Изживях уникални моменти и това беше моето семейство. Оставям добри приятели, сред които всички мои треньори още от дете – като се започне с Мескита и се стигне до Карло Анчелоти. Научих много неща от тези хора, те ме направиха професионалист.”Касияс не е напуснал “Реал” по собствено желание, а е бил принуден да си тръгне от президента на клуба Флорентино Перес, твърдят родителите на испанския национален вратар. “Икер беше подложен на огромен психически натиск, защото искаше да завърши своята кариера в “Реал”, казва майката на вратаря Мари-Кармен в интервю за вестник “Ел Мундо Депортиво”.

– За футболист като него “Порто” е третодивизионен отбор. Един световен шампион не може да завърши в подобен клуб. Ако искаше, той можеше да заиграе дори и в “Барселона”, защото там работят и играят джентълмени.”

Представители на “Реал” не бяха открити за коментар, но в официалното съобщение се казва: “Нашият клуб е на 113 години и в 25 от тях Касияс е изиграл 725 мача за него. За това време той стана едва от иконите на “Реал”, спечели си уважението, възхищението и любовта на феноветепо цял свят. Неговото поведение е образец за всеки, който иска да стане част от “Реал”. Благодарим ти, Икер, за всичко, което си направил за нашия клуб, и че стана негов символ. Ти винаги ще бъдеш в нашите сърца.”, пише в съобщение в официалния сайт на Реал.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране