31.03.2024 | 17:08
Кирил Петков: Митрофанова ме заплаши с Путин когато изгонихме 70 агента на ГРУ, а аз ѝ казах: Оуууу, обадѝ му се! (видео)
Вижте комедийния му спектакъл на сбирката на ПП

Пред общото събрание на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков разказа за раждането на ПП и участието си във властта, илюстрирайки словото си с много снимки и слайдове с картинки, съобщава „Гласове“.

Бившият премиер се похвали и как се е държал с руския посланик Елеонора Митрофанова след решението да изгони 70 руски дипломати, които той нарече „агенти на ГРУ“.

Започнахме от зала с плюшена играчка (така беше наета, не сме обърнали внимание), затова никой не ни взел насериозно, разказа Петков. И описа пътя на „Промяната“ през 2021 г. до правителството, на което той стана премиер.

Разказа за първия си „сблъсък“ с НСО: „Още в първия ден, не бяхме излезли от Народното събрание, и директорът на НСО ми назначи отбор от хора, някои от тях много свестни. Но и две къртици сред тях. Повиках го веднага и казах, че искам да ги смени. Той каза: Не може. Казах му: Искам ти оставката. Той каза: Не можеш.“

Това е само една от петте колони на властта. Държавата беше завладяна жестоко, разказа Петков за първите си стъпки в изпълнителната власт. А за правителството си допълни, че „ИТН бяха заложени там като взрив – като стане страшно, да бъдат натиснати“.

И показа графика на завладяната държава, в която на първата колона бяха Министерския съвет и Народното събрание, а на останалите – служби, регулатори, съдебна власт и медии.

Той напомни и за случая, когато правителството взе решение да изгони 70 руски граждани, защото били агенти: „Няма да забравя, когато Митрофанова ми каза: Ако не си промениш решението за тези 70 човека, ще се обадя на Путин. Казах й: Ау, обади се. И се видя, че не е толкова страшно“.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране