02.04.2024 | 12:21
Кирил Петков се репчи на Бойко Борисов: Да не се срамува, а за каже,че управлява с Пеевски
Атанас Атанасов призова Димитър Главчев да не номинира Калин Стоянов за вътрешен министър

Когато ГЕРБ падна от власт, раждаемостта скочи, обяви съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Кирил Петков. Той и други лидери на коалицията дадоха брифинг в Народното събрание.

Атанас Атанасов призова отново кандидата за служебен премиер Димитър Главчев да не предлага Калин Стоянов да остане вътрешен министър. „Ние на този човек му нямаме доверие“, отсече Атанасов.

Кирил Петков призова Бойко Борисов да е честен за отношенията с ДПС. Днес лидерът на ГЕРБ обеща да не прави правителство само с партията на Доган и Пеевски дори и след изборите двете формации да имат мнозинство от 150 депутати.

По този повод Петков изкоментира: „Тука даже г-н Пеевски беше днеска по-честен. Той каза, че там колкото и гласове да имат, ще си говорят. 160 ли каза? Докато Борисов каза, че нямало да си говорят. Време е да не се срамуват. Да излезат, даже и г-н Борисов да си каже „управляваме си с г-н Пеевски“. Няма нищо лошо. Но трябва да си го кажат. Целият български народ видя, че няма гласуване в зала, където те да не гласуват заедно. Няма такова! Така че тук не е въпрос на говорене и неговорене. Тука е въпросът, все едно аз да кажа, че с генерал Атанасов и с Христо Иванов няма да управляваме заедно. Не, ние сме заедно, защото сме една коалиция. В техния случай те са неформална коалиция, в която ще управляват заедно и след това.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране