05.04.2024 | 10:11
Кирил Петков: Взривени сме! Изключвам Гвоздейков от ПП
Бившият премиер очаква тотална манипулация на изборите

Кирил Петков побесня при обявяването на състава на служебния кабинет. Както се очакваше, той протестира преди всичко за оставането на Калин Стоянов като вътрешен министър.

„Това не е просто изненада, ние сме взривени. Изборите ще зависят изцяло от ГЕРБ. Очаквам по-големи манипулации, отколкото на местния вот“, процеди през зъби Киро.

„Г-н Мундров е министърът, който беше подменен в последния момент и който никога не беше дискутиран, така че да бъде приет. Това показва ярко политическо оцветяване по най-лошия начин. Двамата министри, от които ще зависят независимите избори, са отговорност на ГЕРБ. Може да имаме само хартиена бюлетина и купен вот в голям мащаб. Ние сме взривени от това предложение“, коментира още той.

Според Кирил Петков предложената за служебен правосъден министър Мария Павлова е заместник на Борислав Сарафов, който е „олицетворение на превзетата държава“.

„Това решение показва пълно оцветяване на този кабинет и е обида за нас,

означава, че няма да има безпристрастно правосъдие“, смята Петков.

„С Гвоздейков, единствения наш представител, говорих вчера. Казах му, че решава на своя отговорност. Щом е приел, значи ще бъде изключен от „Продължаваме промяната“, продължи бившият премиер.

След изявлението си Кирил Петков и останалите съпредседатели на ПП-ДБ напуснаха залата в президентството.

3 коментара

  1. Адам каза:

    Сладките харвардски по.ми.яр.чета, да си сърдят на себе си, Ристю юБойкикев и женерал Гном, за „брилянтните“ промени в Конституцията.

  2. Съжалява каза:

    за машините, защото именно с тях ставаха основните манипулации, централно! А сега няма как да ги прави, защото предпочитаме да гласуваме с бюлетините и затова предварително се оплаква.

  3. Лъже като каза:

    циганин, да извиняват циганите, стара поговорка…

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране