10.01.2024 | 10:03
Кирил Русев убит за отмъщение?
Планът на Петър Александров и Александър Кинов е добър, коментира криминалният психолог Росен Йорданов

Убийството на Кирил Русев е било планирано. Намерението на Петър Александров и Александър Кинов е било жертвата да не получи шанс да живее. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ криминалният психолог Росен Йорданов. Той намекна, че бизнесменът е ликвидиран за отмъщение.

„Имало е запор на имущество на Стоян Александров заради делото. Това е допълнителен катализатор на процесите, защото, след като си с такива огромни финансови загуби, търсиш компенсации“, обясни експертът.

Още през 2016 г. Русев споделя, че е жертва на лихварска дейност от вече покойния бивш финансов министър Стоян Александров, който е баща на единия от обвиняемите, каза пък водещият Златимир Йочев.

„Със сигурност от подготовката, която личи от вземането на фалшиво име, което да камуфлира трупа, гласен за кремация, непремерените действия при изтезанията, изнасянето на личната карта и телефона извън границите на България подсказват, че подготовката е била по-скоро за летален изход. Със сигурност изглежда като организирано престъпление“, добави той.

На въпроса как разчита действията на обвиняемите Йорданов отговори, че като наказание.

„Имало е и опит да се измъкне още нещо от жертвата предвид дългогодишните претенции, но нещата изглеждат такива – жертвата да не получи шанс да живее. Тази сериозна подготовка подсказва, че намерението е за убийство“, подчерта той.

„Двамата обвиняеми са целели да заблудят полицията и да спечелят време, тъй като са предполагали, че ще попаднат веднага в обектива на полицаите, тъй като няма как да прикриеш един толкова дългогодишен финансов спор“, поясни криминалният психолог.

Когато има убийство, първите мотиви са любовни или финансови, добавя той.

„Това ми прилича на добър план. След изгарянето на трупа, шансовете на полицията да разкрие убийството щяха да са нищожни“, каза още Росен Йорданов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране