15.01.2024 | 11:43
Киро отмъщава на Асен с аферата „Чаталджа“
Василев разчита само на Бойко Борисов, който го държи със...секс записи

Аферата с 5-те милиона лева, завлечени от фирма на Асен Василев, се разгаря. Повечето политически партии в НС не желаят крупният измамник да остане финансов министър след ротацията.

Най-яростен в това отношение е депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, който публично изрази възмущението си: „Рецидивист-измамник да бъде финансов министър на България?!“ Източници от ПП намекнаха, че според вътрешното убеждение на замесените в схемата Асен Василев и Даниел Лорер в основата на интригата стои колегата им Кирил Петков, който е подал сигнал за имотните схеми със сградата на „Чаталджа“ до определени медии, които са му близки.

Това е отмъщението на Кирил към Асен, който от няколко месеца, особено след убийството на Алексей Петров, му отне контрола върху партията и фактически е премиер в сянка, призна пред медията ни депутат от „Промяната“, пожелал анонимност по обясними причини.

По негови данни напрежението между двамата лидери на ПП е достигнало кулминацията си.   В тази битка Асен Василев разчита предимно на протекциите на Бойко Борисов, който лично го номинира за финансов министър, а сега държи да е вицепремиер. Топлите чувства помежду им вече се обсъждат активно в парламентарните среди и имат различни тълкувания.

Според едното, по обичайната си схема, Борисов вбива клин между лицата на „Промяната“, опитвайки се да ги настрои едни срещу други.

Според друго обяснение обаче Борисов „държи“ Асен Василев с компромати – включително и видеозаписи, и на практика манипулира изцяло поведението му като финансов министър. Асен е по-удобен за Бойко дори от Влади Горанов, до такава степен го слуша, поясняват източниците на медията ни. Въпросните видео записи са с предполагаемо хомосексуално съдържание, твърди ПИК. Те са били прожектирани и на някои от другите вождове на сглобката, примерно онези от Сараите.

В същото време точно сега на Борисов ще му е особено трудно да продължи да лобира за любимеца си Василев. Аферата с „Чаталджа“, при която се оказа, че е ощетен американски гражданин, осъдил Василев, вече има международен отзвук.

Ето какво пише по темата журналистът Атанас Чобанов:

„Мистър Бретшнайдер, според собственото си CV, започва работа като директор в СТВ, базиран в Ню Йорк, през ноември 2020 г. Тогава собственик на фирмата е Асен Василев. Съдът му даде право, каквото и да е претендирал. Фирмата му дължи 5 млн. лв., които няма как да получи. Ако иска да се пребори за удовлетворение – материално или морално – виждам следните ходове:

– сезира българската прокуратура за измама /ахаххааа/?
– завежда арбитражно дело срещу държавата България?
– завежда дело по закона RICO в САЩ?
– пие една студена вода?“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране