03.01.2017 | 22:03
Кмето на Симитли не показа зетя
(Поради труд и лишения)

„Бойко Борисов показа зетя и внука“, съобщи печатът. В годината, която изпратихме по живо, по здраво, ББ стана дядо за първи път, внучето носи неговото славно име, всички съпреживяхме и съпреживяваме радостта – аз, ти, зетят, народът…

Оказва се, че в същата година дядо на едноименен внук е станал и кметът на Симитли Апостол „Поли“ Апостолов! Радостта става двойна и тройна, избухваме като фойерверк и ви предлагаме част от интервю за актуалната обстановка в дома и общината на Поли.  Поразителни паралели откриваме в стилистиката на двамата дядовци: в сходен маниер двамата говорят за инфраструктура, европроекти, спортни съоръжения, църкви и параклиси, детски градини, внучето. Един език, една тематика, една цел – добруването на народа!

***

Радио „Фокус“: Г-н Апостолов, каква бе 2016 година за община Симитли и респективно за вас като кмет?

Апостол Апостолов: Според мен за община Симитли 2016 година бе доста успешна. Реализирахме доста инфраструктурни проекти на територията на цялата община, във всяко едно малко населено място. Отделно от това бяха открити обекти, които бяха започнати през 2015 година, като един от тях е спортният комплекс в град Симитли. Успяхме да кандидатстваме с общо 18 проекта по различните оперативни програми… Няма как всичко това да не ме радва и не може да не прави годината успешна и за мен в личен план. А съвсем в личен план това, което най-много ме зарадва през 2016 година, изключваме това, че всичко, което се прави в общината, аз го приемам като личен успех на мен и моя екип и всичко това ми носи удовлетворение, бе раждането на моето внуче, което бе кръстено на мен и на което искам да пожелая да бъде живо и здраво и да расте в една хубава и спокойна среда в нашия град с всички останали деца, да се радва на едни хубави детски градини, детски площадки и въобще всичко, което е необходимо за израстването на едно нормално дете.

РФ: Тоест можем да кажем, че 2016 година е била успешна както за община Симитли, така и за вас?

АА: Да, защото, както винаги съм казвал, все пак моите успехи са свързани с успехите на общината. Все пак това е работата, която върша, и това, за което хората са ме избрали, така че аз никога не деля успехите на общината от моите. Предимно работата ми е насочена в тази посока. Мисля, че това е най-важно и за мен над всичко са интересите на общината и това, което ежедневно правим, за да подобряваме нивото, качеството на живот в нашата община, за да бъдат хората задоволени от това, което се случва, от новите придобивки и да се чувстват все по-уютно и по-добре живеещи на територията на нашата община.

РФ: Споменахте, че Симитли има нова спортна зала, също така обновен стадион, подобрение на ВиК мрежата в редица населени места, както и ремонти по инфраструктурата. Вие бихте ли добавили още нещо и какво всъщност стои зад всички тези подобрения?

АА: Зад всичко това стоят много работа, труд и лишения. Дори преди малко се прибирам от София, до където се наложи да ида, за да внесем още няколко документа относно кандидатстването по един проект за подобряване на общинските пътища. Както се казва, „В студ и пек, в зима и лято“ – ние трябва да работим и да съумяваме да правим всичко възможно по всяка една оперативна програма да може да кандидатстваме с това, което, разбира се, ни се разрешава на нас като община, тъй като трябва да се знае, че ние не може да кандидатстваме по всяка една оперативна програма с всичко онова, което ни се иска да се осъществи на територията на нашата община. Но там, където на нас ни се отдава възможност и самата програма разрешава да кандидатстваме, ние не сме изпуснали нито един шанс и всичко това води до подмяна на канализации, водопроводи, изграждане на нови улици и пътища, ремонти на образователната инфраструктура и въобще на всичко, от което има необходимост една община със съответните нейни населени места.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране